Закуска

Закуска: Тя е много важна част от нашето ежедневие, защото с нея започва денят ни и ни дава нужната енергия. Тя не бива да се пропуща, но забързани в динамичното си ежедневие, често правим именно така. За децата тя е особено важна. Набора от рецепти за закуска е голям и има  бързи, но достатъчно вкусни и питателни закуски, така че си струва да ги приготвим и предпочетем пред готовите и в повечето случаи вредни готови закуски, кроасани и др. подобни. Като включите и въображението си, то вариантите за закуска стават наистина безброй. Отделете малко време и зарадвайте децата и семейството си с домашна, топла и вкусна закуска, приготвена с много любов. Така ще поставите едно приятно, уютно и полезно начало на новя ден.

банички за закуска

Страхотни банички с готови кори

Тук ще ви предложа рецепти подходящи за закуска и любими на мен и моето семейство.

Някои от тях са здравословни, други – не чак толкова, защото са пържени, но пък са много вкусни и даващи енергия за предстоящия ден. Част от рецептите са характерни за определени географски области, други са популярни и обичани в цялата страна. Така например марудници ще срещнете само в Родопите, но пък техни подобия и варианти, но под друго име се приготвят навсякъде. Изобщо на родопската кунхя в сайта ни съм обърнала специално внимание, тък като моя съпруг е родом от Родопите – красива, пленителна и величествена планина, дълбоко свързана с историята ни. Кухнята в този край е доста специфична и много скромна, понеже векове наред хората там са се борили за физическото си оцеляване и са се научили да правят гозби с 2-3 продукта. В родопската кухня изобилието и разхищението на продукти в една рецепта е много рядко срещано. Това се отнася и за родопските закуски. Е, но пък домашно масълце там има в изобилие и в много от рецептите се ползва именно то.

  Ще се постарая да описвам рецептите подробно, колкото и елементарни да са те, защото се надявам рецептите ми да се харесват и ползват и от съвсем начинаещи домакини или пък мъже, които са решили да се научат да готвят и да зарадват себе си и близките си с вкусна домашна закуска. Всеки от нас пази най-мили спомени от детството си, когато още в леглото усещахме аромата на пържените бухти, мекички, филийки или пък надушвахме вкусната баница, месеница, тутманик или кекс, които се печаха в тавата на баба или мама. Зарадвайте и вие децата си и цялото си семейство и им дарете незабравими спомени с аромат на домашна закуска, направена с много ЛЮБОВ!

     Заповядайте на вкусна закуска!

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ВКУСНА ЗАКУСКА

(За да видите рецептата – кликнете на снимката)

  ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ЗАКУСКА ОТ РОДОПСКАТА КУХНЯ

Автор: Елена Иванова

Share Button

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.