Сиропирани сладкиши

Сиропираните сладкиши са едни от обичаните десерти и любими на много хора. Е, разбира се има и такива, които не ги предпочитат понеже са прекалено сладки и калорични, но ако ги обичате, просто трябва да се консумират по-умерено. Сиропираните сладкиши, както всички знаем, са типични за арабската и турската кухня. Турските сладкари са ненадминати майстори на всякакви видове баклави, реванета, кадаифи, кюнефета, татлии, толумбички, шекер паре и какво ли още не. Кой не би се насладил на едно парченце сочна и вкусна баклава, хрупкава толумбичка, разделящ се на конци кадаиф или вълшебно кюнефе…

Мммммм, това са все вълшебни десерти, които носят усещането за ориент. Разнообразието е огромно. В този раздел ще ви представя рецепти на сиропирани сладкиши, типични за ориенталската и в частност за турската кухня, някои от които са в леко побългарен вариант, тъй като тук не разполагаме с голяма част от типичните за тези сладкиши продукти. В Турция например има различни брашна и нишестета за различните видове сладкиши. Разнообразието там е голямо. Ще ви предложа рецепти и на други сиропирани сладкиши, кои от тях нашенски, кои дошли от незнайно къде. Надявам се всеки от вас да открие своя сладкиш и да му се наслади. Зарадвайте близките си с домашно приготвени десерти и направете празника или делника си по-сладки и вкусни! Да ви е сладко!

РЕЦЕПТАТА ЗА ВСЕКИ СИРОПИРАН СЛАДКИШ ЩЕ НАМЕРИТЕ КАТО КЛИКНЕТЕ НА СЪОТВЕТНАТА СНИМКА ОТ ГАЛЕРИЯТА ПО-ДОЛУ, КОЯТО СЕ ЯВЯВА ЛИНК КЪМ РЕЦЕПТАТА!

Автор: Елена Иванова

Share Button

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.