Салати

Традиционни и не толкова традиционни рецепти за салати, разядки, туршийки и др.

 

Салати, разядки, туршийки – те са незаменима и важна част от ежедневното меню. Зеленчуците в тях ни дават много витамини, ценни вещества и енергия. Те са неразделна част и от диетичното и здравословно хранене. Особено ценни са салатите от пресни зеленчуци, които присъстват задължително на масата ни по време на парти, купон, гости и т.н. като компания на любимо питие. Добре аранжирани,  са наслада както за вкуса, така и за очите ни. В по-екзотичните варианти на салати, могат да присъстват и плодове, но това трудно се съвместява с традиционния български вкус.

Диетичното и здравословно хранене и салатите.

Кой не е спазвал диета или така модерните в днешно време здравословни режими на хранене? Всеки или почти всеки, особено женската част от човечеството. Всички тези диети, режими и т.н. са неразривно свързани с употребата на зеленчуци и салати. Те са просто задължителни и жизнено необходими. Няма как да минем без тях. Пък и защо ли да минаваме? Толкова са вкусни, разнообразни и най-вече осигуряват на организма ни почти всички необходими витамини, микроелементи, минерали и т.н. Необходими са ни от най-ранна детска възраст, та до самия ни край. Най-ценната храна. Притеснителна тенденция е нехаресването им от децата. Познавам много майки, които биха дали мило и драго, за да накарат децата си да хапват зеленчуци. Аз съм една от тях. Прекрасно би било да ги приучим да ги консумират и да ги заобичат, но често това е трудна задача. Чудя се защо се получава така, след като мен никой не ме е насилвал да консумирам зеленчуци, а аз ги обожавам и си ги търся от дете? Всъщност отговор имам, но не това е темата тук.

Обичайте и консумирайте редовно зеленчуци във всякакви комбинации и обработки (особено сурови), за да бъдете здрави! Нека те станат Ваши приятели!

Тук ще Ви предложа няколко вкусни рецепти, от които можете да се възползвате. Ще се радвам ако Ви харесат! Добър апетит!

 

       

РЕЦЕПТАТА ЗА ВСЯКА САЛАТА ЩЕ НАМЕРИТЕ КАТО КЛИКНЕТЕ НА СЪОТВЕТНАТА СНИМКА ОТ ГАЛЕРИЯТА ПО-ДОЛУ!

Автор: Елена Иванова

Share Button

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.