Торти

Тортите са едно от най-големите и неустоими изкушения за малки и големи. Кой би устоял на сочно, красиво и безкрайно вкусно парче торта? Шоколадови, сметанови, маслени, многолистни, плодови, бисквитени, сладоледени, медени и какви ли още не, те докосват сетивата ни и ни предизвикват да опитваме още и още…. Съчетанието на нежен, сочен блат с разкошен, топящ се в устата  крем е изпитание за волята на всеки от нас. Казвам волята, защото това сладко изкушение обикновено е доста калорично и би трябвало да се консумира в умерени количества.

Е, да но пък си струва от време на време всеки от нас да си достави малко удоволствие или да зарадва семейството и близките си с домашно приготвена торта. Точно тортите са тези, които ме накараха преди доста години да започна да кулинарствам. И до сега те са моя страст, без да имам претенциите да съм ненадминат майстор. Научила съм се да правя всичко сама на принципа „проба-грешка“ още в детските си години, когато нямаше интернет и информация за каквото се сетите на една ръка разстояние. По стечение на обстоятелствата за съжаление нямах и толкова ценните мамини тефтери, но пък сега си имам мои. Затова вярвам, че няма човек, който не би се справил с една рецепта за вкусна торта, стига да има желание, още повече, че информацията вече е навсякъде – в интернет, в книжарницата, по вестниците и списанията, в бабините и мамини тефтери.

В този раздел ще намерите рецепти за торти, които съм научила оттук – оттам, измислила съм сама или съм видяла някъде в интернет пространството и са събудили любопитството ми. Тъй като на повечето от рецептите събирани от нета не помня авторите и източника, то моля да бъда информирана ако някой разпознае такава, за която претендира, че е негова авторска, за да отбележа това на нужното място. Успешно тортоправене и много вкусни, сладки и незабравими преживявания с рецептите, които съм подбрала за Вас!

РЕЦЕПТАТА ЗА ВСЯКА ТОРТА ЩЕ НАМЕРИТЕ КАТО КЛИКНЕТЕ НА СЪОТВЕТНАТА СНИМКА ОТ ГАЛЕРИЯТА ПО-ДОЛУ, КОЯТО СЕ ЯВЯВА ЛИНК КЪМ РЕЦЕПТАТА!

Автор: Елена Иванова

Share Button

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.