Народна медицина и лечение с билки

Няма по-скъпо и важно нещо за човека от здравето му, което в много голяма степен зависи от начина му на живот и връзките му с околната среда. Вече има безброй лекарства създадени по химически начин, които лекарства помагайки за едно нещо – вредят на друго. Повечето хора са забравили или не знаят за съществуването на старинната народна медицина, която в продължение на хилядолетия е изцелявала човека от болести, недъзи и травми. Именно тук ще Ви предложим тези старинни рецепти, които са изцяло на билкова основа.

Пречистване на човешкия организъм.

Много болести връхлитат върху нас хората, заради прекомерната употреба на некачествени храни – които изобилстват напоследък, употребата на много мазнини, прекаляването със захарни изделия и месо. Стомахът не може да се справи с цялото количество храна, която ние с най-добри намерения се опитваме да изконсумираме или принуждаваме другите около на с да я изядат. Резултата е следния: получава се маса от ненужни хранителни вещества, които замърсяват или пречат на храносмилателната система, жлъчката, бъбреците, подстомашната жлеза, кръвоносните съдове и други. Човек често се оплаква от главоболие, болки в черния дроб, отпадналост и други. Молим се за помощ, искаме да ни се предпишат лекарства, които притежават едва ли не чудодейни свойства и не искаме да се замислим, че можем сами да се избавим от неразположението си. Затова ние съветваме следното: преди да започнете да се лекувате с лекарства, преди това се опитайте да пречистите организма си.

Как се прави това? Как да пречистя организма си?

Има много начини. Най-простият и същевременно най-приятният е консумацията на сокове и много вода. Сутрин на гладно – чаша сок, разреден наполовина с вода (най-добре сок от два средно големи лимона). После отново пийте сокове с вода от ябълки, сок от моркови, цвекло, касис – по една водна чаша на всеки един час. Да се храните не е нужно. На следващия ден е желателно да повторите тази процедура. Ако усетите слабост, виене на свят – започнете да се храните, но в никакъв случай не приемайте солено, тлъсто, сладко, пържено. След няколко дни, всички болки в ставите, вътрешните органи, главата, ще изчезнат напълно, ще почувствате лекота в цялото си тяло, ще пречистите организма си от вредните токсини и ще добиете по-атлетична форма. След тази процедура, опитайте да регулирате храненето си, като в дневния Ви порцион да има много зеленчуци, плодове, кисели и млечни продукти и съвсем минимално количество от онова, което натрупва в организма нежелани хранителни вещества – най-вече пържено, мазнини, сладкиши и пасти.

В този раздел ще Ви представим множество рецепти от старинната ни НАРОДНА МЕДИЦИНА!

Желаем на всички Вас крепко здраве и дълголетие!

плодове и зеленчуци

Share Button

3 Comments

Add a Comment
 1. слави йорданов славев

  Много ми са необходими рецепти за лечение на лимфедема.Ако няма такива поне за облекчаване на болеста

  1. Любопитко

   1. Листата от сурово зеле се начукват леко, за да могат да пускат сок и се навиват от пръститена ръката до рамото, като се закрепват с бинт и така се спи цяла нощ – на сутринта ако има оток, то той е спаднал!!!

   2. Друг съвет: приемайте сутрин на гладно по едно парченце бял тамян – просто го глътвате в продължение на 10 дни. След това правите 50 дни почивка и после отново десет дни глътвате по едно парче тамян (бял). Има голям ефект!

   3. Изцедете един килограм лимони и два килограма портокали. Смесете ги с два литра замразена и после размразена вода. Получената смес изпийте за един ден. Следва често уриниране, но отоците и болките спадат. Това се прави за прочистване на самата лимфа.

   Задължително: Преди да постъпите към тези процедури – се консултирайте с вашия лекар!

   1. Славчо Б. Кюркчиев

    Необходими ми са рецепти за прстатната жлеза.15-4-2015г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.