Миома и Мастопатия – лечение с билки

Родината на вечнозеленото алое е Южна Африка. Днес растението със сочни, месести и бодливи листа вирее в различни краища на света. Растението се среща в над 250 разновидности и при естествени условия расте като дърво, стигащо до 6 метра височина.

Французите с право наричат растението „домашен лекар“, тъй като често хората прибягват до него за оказване на първа помощ. То би трябвало да присъства във всеки дом не само като декоративно растение, а и като своеобразна зелена аптека. Достатъчно е да се наложи разцепен лист алое (разцепването да не става с нож, а с ръце) върху изгорена кожа и тя заздравява, без да се появи мехур. Гъстият сок от зелените листа на растението, затваря веднага порезни рани, има кръвоспиращо и свиващо действие, употребява се дори и при гангрена. Алоето съдържа многобройно вещества с неочакван лечебен ефект. Народната медицина в много държави познава и прилага лекове от алое при различни случаи. Балерините например добре познават действието на това вълшебно цвете – те налагат вечер наранените си пръсти с разцепен лист от алое и на другия ден са съвсем като нови.

Вътрешно алоето се приема като сироп или отвара, има много добър ефект и при женски болежки – миоми, мастопатия, някои тумори, но само след лекарска препоръка.

Ето и две рецепти за вътрешна употреба, приготвени с алое: Взема се саксия с тригодишно алое. Поставя се в дълбока чиния и се полива, докато съдът се напълни с вода, след което се оставя да престои на тъмно и хладно място, но не на балкона. След 5 дни листата на алоето, добре напоени се откъсват, измиват се добре и се начукват с дървено чукче. Полученият сок се прецежда през тензух. В съд, но не алуминиев, се смесват 150 мл сок от алое, 500 г чист пчелен мед и 350 мл домашно червено вино. Така приготвеният лековит сироп се изсипва в бутилка и се съхранява в хладилник.

Пие се по следната схема:

  1. В продължение на 5 дни се пие по една чаена лъжица 3 пъти дневно – 20 минути преди хранене.
  2. От 6-ия ден се пие по 1 супена лъжица пак три пъти на ден, 20 минути преди хранене – докато сместа свърши.
  3. Почива се десет дни.

Курсът може да се повтори или потрети, като между втория или третия цикъл отново трябва да има 10 дневен престой.

Ето и другата рецепта: Пет листа от алое – също три годишно, се измиват, начупват се с ръце и се пускат в съд с 2.5 литра вряща вода. След като поври няколко минути и стане ръждивокафява, течността се прецежда и щом изстине се смесва с няколко лъжици (3-4 супени) пчелен мед (чист). Тази лечебна напитка се взема вместо вода целия ден.

Предложените от нас рецепти са за лечение на миоми, мастопатия, женски болежки и някои тумори.

миома

Целият материал, съдържащ се в тази публикация, цели единствено осигуряване на образователна информация, а не медицински инструкции. Авторът на този труд не може да бъде подведен под отговорност за съдържанието или информацията в тази тема. За всеки един от случаите, читателят трябва да се консултира със съответния специалист и в никакъв случай да не действа на своя глава. Информацията и мненията са дадени с най-добри намерения от страна на автора. Читателят, който не се консултира с упълномощените медицински лица при предприемането на каквото и да е лечение или при взимането на който и да е продукт, поема всички рискове за щетите и уврежданията, причинени пряко или косвено от информацията в тази тема.

Share Button

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.