Зъбобол – лечение с билки

Представяме Ви няколко билкови рецепти за лечение на ЗЪБОБОЛ. Рецептите са изцяло на билкова основа и са от „Старинната Народна Медицина“. Тук трябва да отбележим, че болни и развалени зъби се лекуват единственно от ЗЪБОЛЕКАР. Представените от нас рецепти единственно помагат за облекчаване на непоносимата болка в зъба, но не го излекуват напълно. Не забравяйте: поддържайте перфектна хигиена в устата си!

Рецепта 1: Най-простата рецепта – Приготвя се гъста отвара от конски босилек, жабурка се с горещата течност от страната, където е болният зъб. Повтаря се няколко пъти.

Рецепта 2: Тънко парче прясна сланина се слага между болния зъб и бузата. Оставя се за 15-20 минути. Болката утихва за дълго време.

Рецепта 3: В ухото от страната на болния зъб се слага добре измито коренче живовляк. След половин час коренчето се премахва, болката отшумява напълно и то за дълго време. Процедурата може да се повтори след 2-3 часа.

Рецепта 4: Листа от малина, дъб, или орех плюс мента (в равни количества) се нарязват на ситно, слагат се в бутилка, заливат се с горещ винен оцет и се оставят за 3 дни. С тази насъойка се жабурка болния зъб. Добре е да се използува настойката за укрепване на зъбите и заздравяване на венците и за премахване на лошият дъх. Ако приготвената настойка се съхранява на тъмно и студено място, тя може да запази годността си до 6 месеца.

Рецепта 5: Нарязва се на ситно една, две големи скилидки чесън, увива се в чиста марля и се слага на китката на ръката от страната на болния зъб. Бинтова се стегнато. Болката изчезва почти мигновено и за дълго време.

Рецепта 6: Ако болния зъб има дупка („хралупа“) се прави следното. Взема се 1 скилидка чесън, отрязва се парче с приблизителна големина на дупката на зъба. Нежно и внимателно това парче се поставя в дупката на зъба. Болката отшумява веднага и за дълго време. След час – два, може да премахнете парчето от скилидката и да го смените с друго. Ако процедурата се повтаря дълго време, може да се стигне до омъртвяване на зъбния нерв на болния зъб.

Рецепта 7: Ако болния зъб е много развален и е с дупка, може да се сложи в дупката и парченце карамфил. Карамфилът има антисептични свойства и може да се използува и за лечение на зъбни инфекции.

Рецепта 8: Изплаква се устата обилно с екстракт от синап. Тази процедура се прави няколко пъти, като се набляга на изплакването на болния зъб. След няколко повторения, болката постепенно изчезва.

Share Button

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.