Пречистване на червата – лечение с билки

съд на ЕсмархВ два литра изстудена преварена вода (водата задължително трябва да е преварена) се добавя една супена лъжица лимонов сок. Течността се налива в съда на Есмарх без наконечник. Краят на тръбичката се потапя в олио или зехтин. Положението на тялото по време на пречистването трябва да е на колена и на лакти. Вдишва се нормално – през устата. Коремът трябва да е отпуснат. Най подходящото време за провеждане на процедурата е сутрин между часовете 5 и 7, след естествена дефекация.

 

 

Колко трае цялата манипулация?

Първата седмица се прави всеки ден. Втората седмица – през ден, третата седмица – през два дни, четвъртата седмица през три дни, петата седмица се прави веднъж през седмицата.

Много хора си задават въпроса: Няма ли да се унищожи или наруши микрофлората на червата чрез правене на клизми? Опитът показва точно обратното, че микрофлората на червата се подобравя. Само човек, неосведомен за физиологията на човека, може да прави изводи за вредата от прочистване на дебелото черво и потискането на гнилостните микроорганизми от лимоновия сок.

клизмаИзползуването на лекарства действително унищожава полезната микрофлора на червата, създава опасни образувания, устойчиви към взаимодействието на лекарствата и особено към антибиотиците. Тези вредни микроорганизми съществуват, хранейки се от тялото ни, отделят отпадъчни продукти, като по този начин отравят тялото ни.

Това заболяване значително намалява и дори напълно спира обмяната на веществата и се нарича ДИСБАКТЕРИОЗА. Причинява изключително големи страдания на децата. Причината за дисбактериоза при бебетата е отбиването от майката след раждането, липсата на майчина кърма, късното първо хранене с кърма. За съжаление това е и една от основните причини за развитието на мастит при майките.

Share Button

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.