Обличане на бебето

бебешки дрехиОбличане

Основното, което трябва да имате предвид когато избирате дрешки за бебето е, да са колкото се може повече от естествени материи – памук, лен, вълна и др., да са лесни за обличане – да са от еластични материи, или с достатъчно копчета и ципове, както и да са лесни за поддръжка (да не се дават на химическо чистене). Чак след това идват предпочитанията за цветове и модели.
Избягвайте цели дрешки (с ръкави и крачоли) – те са по-трудни за обличане, умаляват бързо, а и ако бебето се изцапа трябва да го преобличате изцяло. Ако определена дрешка я има и във вариант за обличане не през главата, вземете нея. Бебетата не обичат особено обличането и събличането през главата, а някои направо се дразнят. Примери за красиви, но не особено удобни дрешки.

Когато приятели Ви предлагат дрешки от техните деца – приемайте. Никога не е излишно да имате под ръка достатъчно количество дрешки за смяна или за стоене вкъщи.

Веднъж месечно подреждайте гардероба на бебето. Почти винаги ще откриете съвсем навреме нещо забравено, а и нещо умаляло.

обличане на бебеКогато обличате бебето се препоръчва следното:

* Преобувайте и преобличайте бебето преди хранене (ако го направите след хранене може да се почувства некомфортно заради сгъването на крачетата и изобщо многото движения.)

* Слагайте му няколко слоя дрехи (например – боди, блузка, жилетка), така че дори и да повърне да не се налага да го преобличате изцяло.

* Обличайте бебето толкова дебело, колкото обличате и себе си + 1 слой допълнително (обикновено боди или чорапогащник).

* През лятото дръжте бебето минимално облечено и по възможност босо (стига да не е на сянка и да не са му студени крачетата).

* Когато обличате за първи път дрешка с дори и малък процент изкуствен състав или вълна обърнете внимание дали на бебето му понася добре. Ако реве, а няма друга причина, то е напълно възможно да е от дрешката (ако тя има дори и минимален допир с кожата).

* Ако копчетата на дрешката са шити и особено ако са големи и са отпред, винаги преди обличане проверявайте дали не са се разхлабили. Много е опасно бебето да не глътне някое копче. Същото се отнася и за машинките на циповете.

Share Button

1 Comment

Add a Comment
  1. Здравейте! Събрали сте изключително изчерпателна информация, беше ми много полезна! Поздравления! 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.