Синдром на шоково отравяне

Синдромът на шоковото отравяне е опасно заболяване, поразяващо хората с рискова имунна система. Появява се неочаквано в резултат на отравяне със стафилококи (Staphylococcus aureus). Те синтезират понякога вещество, наречено ентеротоксин F, което поразява клетъчните стени и позволява на кръвта да се излива в тъканите.

отравянеВ повечето случаи този синдром се проявява при жените, които използват тампони през време на менструацията си, макар да се разболяват понякога и децата, мъжете и жените, които нямат менструация. Момичетата и жените под 30-годишна възраст са изложени на по-голям риск от по-възрастните жени. Въпреки че тампоните са въвлечени в много от случаите на заболяването, те не го причиняват директно. По-скоро изглежда, че създават среда за развитие на бактерията.

Симптоми
Синдромът се характеризира с главоболие, възпалено гърло, висока температура, диария, гадене, повръщане и обриви, приличащи на червени кожни петна, като при изгаряне от слънце. Тези симптоми могат да прогресират до понижено кръвно налягане, объркване, силна бъбречна недостатъчност и неправилна дейност на черния дроб. В редки случаи могат да причинят и смърт.

отравянеЛечение
Ако подозирате, че може да страдате от синдром на шоково отравяне, потърсете веднага медицинска помощ и престанете да използвате тампони. След като се постави диагноза може да се наложи хоспитализация в зависимост от тежестта на случая. Съществуват определени природни лечения, след като критичният период отмине. Те могат да се използват и за постигането на бързо възстановяване при по-леките случаи.Също така съществуват начини за предотвратяване на вторичната поява на заболяването.

Билки
Д-р Линда Пейдж, авторка на книгата „Здравословното лечение: алтернативно лечение“, съобщава, че следните билки са с доказани свойства в борбата с токсичността и за възстановяване на имунната система и здравето на пациента.

ЖЕН ШЕН
Помага за постигането на равновесие и тонизиране на целия организъм, както и за засилване на кръвообращението. Не трябва да се приема в случай на висока температура.

ЛЮТ ПИПЕР И ДЖИНДЖИФИЛ
Помагат на тялото да се възстанови от шока. Те са енергизатори на нервната система, които могат да се консумират направо или да се поставят във вид на компрес върху кожата.

ЕКСТРАКТ ОТ ГЛОГ
Повишава и регулира кръвообращението, като възстановява общото самочувствие.

Диета
Синдромът се нуждае от здравословна храна, която да е готово смляна и да се използва веднага от прогресивно отслабващия организъм. Отчитайки това, д-р Пейдж предлага в диетата да се включат следните храни: силен пчелен клей, пчелен прашец, житни кълнове, бирена мая и несдържана сяра меласа. Освен това в диетата трябва да се включат важни минерални вещества. Те могат да се приемат под формата на зелени сокове, като сокове от хлорела, ечемични стръкове, спирулина и троскот.

Какво да се избягва?
Жените, употребяващи тампони, трябва да ги подбират с такава адсорбираща способност, каквато отговаря точно на нуждите им. Трябва също така да ги редуват с дамски превръзки. Тампоните трябва да се сменят на всеки 4-8 часа.

Преглед на леченията
При всяко подозрение, че синдромът е налице, трябва да се обърнете незабавно за медицинска помощ, тъй като това може да е заболяване, застрашаващо живота.
Препоръчват се някои билки и храни, които се борят с отровите и възстановяват имунната система и здравето на пациента.

Share Button

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.