Алергии

алергияАлергията е реакция на организма (имунната система) към определени субстанции, като храни, животински косми, прах или някои растения.

Симптоми: Постоянно кихане, сълзящи и сърбящи очи, сърбящи уши, гърло и кожа и наличие на прозрачен, воднист секрет.

Причини: Знае се, че в някои случаи алергията се дължи на възпаление на тъканите, причинено от някакъв вид бактерия или стафилокока, които продължават да възпаляват съответното място. Тъканите стават силно чувствителни към прах, полени, аромати и др. Алергията е отговор на организма (имунната система), не болест сама по себе си.
Причинителите са главно полени, сено, трева, кучета, котки, домашен прах, храни и силни аромати, като онези на някои лакове за коса и парфюми. Понякога алергичната реакция към храни и по-специално към консервирани храни, колбаси, морски храни и др., може да достигне токсични равнища. В по-голямата си част алергиите са наследствени.

алергияПрепоръчваното лечение е следното: Открийте към кои неща сте алергични и ги избягвайте доколкото е възможно. Едно здраво, добре хранено тяло, е по-устойчиво на алергии.

Алергиите са главно наследствени и доста често психосоматични.
Трябва да престанете да пушите, докато откриете какво причинява алергията. Избягвайте също шоколад, кафе, цитрусови плодове, консервирани храни, прах, както и домашни любимци, тъй като тяхната козина е една от основните причини за алергиите.

Трябва да проучите всяко едно от тези неща, опитвайки се да откриете причината за вашата алергия.

алергияЕдно нещо е доказало ефективността си и това е взимането на добавки за усилване на имунната система, като пчелен прополис, минерали и витамини.

Изхвърлете всички килимчета от дома си, тъй като те имат способността да събират мъх. Избирайте възглавници от синтетични материи, които лесно се перат. Консумирайте суров, непреработен мед всеки ден. Той имунизира организма, благодарение на голямото количество полен, който съдържа. Взимайте също много малки количества пчелен полен всеки ден (не онзи, добиван от цветовете, а полупреработеният полен, който се транспортира от самите пчели), като постепенно увеличавате количеството.

алергииПредупреждение! Ако получите силна алергична реакция или цялото ви тяло се обрине след ужилване от пчела или ухапване от мравка, а клепачите и лицето ви се подуят, това са симптоми, че може би сте получили anaphylactic shock (сериозна алергична реакция, която в някои случаи може да доведе до смърт). Ако чувате “свистене” в белите си дробове или ако възпалението, причинено от алергията се инфектира, незабавно се консултирайте с Вашия лекар.

Важни добавки:
1. Алое Вера сок, гел или нектар, мощен противоалерген.
2. Licorice срещу възпаления; стимулира образуването на антитела, укрепва имунната система.
3. Ginkgo Biloba, за борба с алергичната астма; Гинкото е великолепно средство за разширяване на бронхите и съдовете.
4. Пчелен полен, имунизира и прави човека по-устойчив към заболявания.
5. Пчелен прополис, ефикасен природен антибиотик, предпазва от инфекции.
6. Витамин А (Бета-каротин), мощен антиоксидант, срещу инфекции, възстановява телесната тъкан.
7. Мултиминерали (цинк, калций, магнезий), необходими за правилния строеж и функциониране на тялото.

Всички компоненти, описани в тези страници, са хранителни вещества и добавки, по-голямата част от които са с естествен произход. Доказателствата за заболяванията и тяхното лечение се базират на лични сведения или са взети от библиографски справки.  Те не представляват медицински и официални съвети. Ако следвате инструкциите и описаното тук лечение, правете го под наблюдението на упълномощено медицинско лице.  Не прекратявайте лечението, ако се лекувате според предписанията на вашия лекар.

Share Button

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.