Алергичен дерматит

алергичен дерматитАлергичният дерматит е реакция на кожата към определени субстанции, растения или продукти. Често се бърка с нервния дерматит, който се причинява от стрес, нервност и т.н.
Проявява се като възпаление и понякога е придружен от воднисти секрети в различни части на кожата, както и промяна в цвета и, главно около очите, ушите, ръцете, подмишниците, врата и слабините.

Причини: Тази алергия може да се причини от храни, растения, домашен прах, козметика, парфюми, лак за коса, дезодоранти и при контакт с метали като злато, сребро или никел.

Препоръчвано лечение: Да се проучи какво предизвиква алергията! Стресът, нервността и емоционалните проблеми имат голямо влияние върху това заболяване. Във всеки един от случаите, дали нервен или алергичен дерматит,  се препоръчва вземането на едни  и същи добавки, най-важната от които е противоалергичната Алое Вера.

алергична кожаД-р Хендерсън от Калифорния и д-р Джеймс Ф. Балч в книгата си “Предписания за хранително лечение”, препоръчват да се пие сок от Алое Вера,   защото  той  е мощен антиалергичен продукт.   Препоръчва  се   също  включване на пчелно млечице (2 таблетки) и Ginseng. Те подпомагат мозъка и контрола над стреса, който е причина за някои от тези заболявания.

Важни добавки:
1. Алое Вера сок, гел или нектар, мощен противоалерген.
2. Алое Вера крем с прополис, ефикасен природен антибиотик.
3. Пчелно млечице помага за предпазване от нервен дерматит, поради нервност и стрес.
4. Пчелен полен (прашец) имунизира и прави човека по-устойчив.

Share Button

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.