Астма

АстмаАстмата е заболяване, което се характеризира с епизоди на трудности при дишане, придружени от чувство на задушаване, дължащо се на стеснен респираторен тракт в белите дробове, силна кашлица, като че ли организмът се опитва да се освободи от секретите, натрупали се в белите дробове.
Свиването на респираторния тракт се дължи на 3 основни фактора:
а) Бронхиалният мускул се свива, причинявайки спазъм, задушаване и неспособност да се диша дълбоко и леко.
б) Натрупване на секрет в бронхите.
в) Възпаление на слизестата мембрана (лигавицата) в бронхиалната тръба.
Трите фактора могат и да се комбинират.

Симптоми: Стягане в гръдния кош, кашлица и редуващи се пристъпи на затруднено дишане. В по-сериозните случаи се налага употребата на инхалатор за подпомагане на дишането.

астмаПричини: Алергии, замърсяване на въздуха, респираторни инфекции, стрес и безпокойство, предизвикващи спазми на мускулите, обграждащи бронхите, които спазми не позволяват на въздуха да достигне до белите дробове.
Налейте вряла вода в някакъв съд и добавете Алое Вера загряващ лосион с евкалиптово масло. Покрийте главата си и съда с хавлиена кърпа и вдишвайте парите. Това ще разшири бронхите и ще освободи храчките.
Освен това се препоръчва да си приготвите смес от Алое Вера загряващ лосион с евкалипт, Алое Вера гел и Алое Активатор. Втривайте в гръдния кош и гърба (Алое Вера облекчава възпалението и помага на евкалипта по-лесно да проникне).
Към сместа можете да добавите малко мед и да пиете от нея по няколко пъти на ден, особено по време на астматичен пристъп.
Взимайте Пчелен прополис за предпазване и елиминиране на всякаква белодробна инфекция, което е обичайно за астмата.
Тъй като една от причините за астмата са алергиите, а Алое Вера е силно противоалергично средство, трябва да го пиете по няколко пъти на ден, особено когато имате астматични пристъпи.
Ginkgo Biloba е чудесно растение, което притежава способността да разширява бронхиолите, карайки алвеолите в белите дробове да се отворят и да позволят преминаването на кислорода. Китайците използват това растение от години за борба с астмата, особено алергичната, която е и най-често срещана.
В една статия от 1992 г., посветена на това растение, д-р Доналд Браун коментира способностите на активните съставки на Ginkgo Biloba да задържат един елемент, отговорен за затварянето на бронхиалните проходи, която способност се нарича PAF или Platelet Activation Factor.

астмаРелаксация: Много е полезно за хората, страдащи от астма, да се научат да релаксират, тъй като това помага за намаляване на напрежението, особено по време на астматичен пристъп.
Това напрежение увеличава силата на мускулните контракции в гръдния кош, пречейки на човек да диша. Практикуването на йога е добър начин да се научите да релаксирате.
Бавното, дълбоко дишане е полезно и може да се практикува заедно с упражненията за релаксация.
Спортуването е много важно, особено плуването, тъй като то укрепва мускулите на гръдния кош и снабдява белите дробове с по-голямо количество кислород. Контролът над храненето се налага по 2 причини:
а) Може да сте алергични към някои храни.
б) Затова трябва да ги избягвате.

Предупреждение! Ако трудностите с дишането ви се проявяват все по-често и по-често или трудно дишате дори с инхалатор, консултирайте се с вашия лекар. Астматиците да не взимат аспирин, защото може да са алергични към него.

Препоръчвана дневна дозировка за възрастни
Важни добавки:
1. Алое Вера загряващ лосион с евкалиптово масло, успокоява астмата, втривайте няколко пъти на ден смес от Алое Вера загряващ лосион, Алое Вера гел и Алое Активатор в гръдния кош и гърба.
2. Алое Вера сок, гел или нектар, природен антибиотик, помага в борбата с възпаленията, облекчава болката.
3. Ginkgo Biloba, чудесно средство за разширяване на бронхите, помага по време на астматични пристъпи, дължащи се на алергия.
4. Licorice, стимулира имунната система, образуването на антитела, противовъзпалително средство.
Допълнителна помощ:
5. Витамин С, мощен антиоксидант, укрепва имунната система.
6. Пчелен прополис, ефикасен природен антибиотик, помага за предпазване от инфекции.
7. Чесън, укрепва имунната и дихателна система.
8. Бета-каротин (витамин А) + витамин Е, мощен антиоксидант, помага срещу инфекции, запазва и възстановява телесната тъкан.
9. Бъдете спокойни, релаксирайте, създайте си семейна хармония. Стресът и нервността влошават астмата. Практикувайте разпускане на мускулите, бавно и дълбоко дишане. Спортувайте сред природата.

Share Button

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.