Абсцес

АбсцесАбсцесът е гнойно натрупване в дадена част на тялото, без значение вътрешна или външна. Най-често се появява във венците на зъбите.

Симптоми: температура, раздразнение, възпаление и болка. Абсцесът може да се    образува в която и да е част на тялото: кожата, мозъка, ръцете, венците, зъбите, стомаха, ушите и бъбреците. За какъв проблем става дума, зависи от това, къде е локализиран абсцесът.

Причини: Най-честата причина е инфекция, предизвикана от бактерии, вируси и гъби, които проникват в тялото през рани или при директен контакт със заразата.

Препоръчвано лечение: В някои случаи се налага оперативна намеса за отваряне на абсцеса и изстискване на натрупалата се гной. В повечето случаи, обаче, тя може да се “отстрани” с помощта на някои природни антибиотици, като пчелен прополис и чесън, които укрепват имунната система. Поставянето на лед върху засегнатото място облекчава дискомфорта и успокоява възпалението.

абсцес

Зъбен абсцес

Лекува се с:
1. Пчелен прополис, ефикасен природен антибиотик, укрепва имунната система.
2. Чесън, ефикасен природен антибиотик, укрепва имунната система.
3. Мултиминерали Цинкът е важен за стимулиране на имунната система.
4. Витамин С, укрепва имунната система.
5. Бета-каротин, подпомага съпротивата срещу инфекциите; възстановява телесната тъкан.

Всички компоненти, описани в тези страници, са хранителни вещества и добавки, по-голямата част от които са с естествен произход. Доказателствата за заболяванията и тяхното лечение се базират на лични сведения или са взети от библиографски справки.  Те не представляват медицински и официални съвети. Ако следвате инструкциите и описаното тук лечение, правете го под наблюдението на упълномощено медицинско лице.

Не прекратявайте лечението, ако се лекувате според предписанията на вашия лекар.

Share Button

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.