Алкохолизъм

алкохолизъмАлкохолизъм: Заболяване, характеризиращо се с хронична, непреодолима и трайна консумация на алкохол, както и прояви на изцяло негативно поведение, когато тази консумация изведнъж бъде прекратена.

Симптоми: Продължителната зависимост от алкохол води до сериозни проблеми с:
панкреаса (остър панкреатит);
черния дроб (цироза);
сърцето;
уринарния тракт;
кожата;
половите органи (импотентност);
стомашно-чревния и храносмилателния тракт;
нервната система (умират нервни клетки).

алкохолизъмНервната система се дестабилизира, което се дължи на факта, че алкохолът елеминира водата в клетките, пораждайки серия от нервни смущения, които често се изразяват в симптоми на депресия и безпокойство, а те от своя страна в по-тежките случаи могат да доведат до Делириум тременс, халюцинации.

бременност и алкохолАлкохолът е субстанция, която използва витамини и минерали в собствения си метаболизъм, а онези, които му липсват, ги взима от тъканите, и така се стига до сериозни нарушения в организма.
Майките, които консумират алкохол по време на бременностите си, оказват неблагоприятно въздействие върху децата си, причинявайки им сериозни физически и психически проблеми.
Алкохолът увеличава риска от спонтанен аборт, забавя развитието на плода, а по-късно води до свръхактивност и раздразнителност на детето.
Ако една бременна жена редовно консумира алкохол, а взима и други стимуланти, зародишът може да се окаже зависим от тези субстанции.

Причини: Наследствени фактори, околна среда, работа, стрес, депресия, безделие, незрялост и самотност.

Препоръчвано лечение за възстановяване от последиците от алкохолизма. Силно се препоръчват контактите с ползващите се с добра репутация:

алкохолизъмИмате ли лош махмурлук?

Препоръчвано лечение: Ако се събудите сутринта, след нощ, през която сте изпили твърде много алкохол, с чувството, че главата Ви ще експлоадира, тук Ви даваме няколко полезни съвета, които да следвате, за да облекчите болката:

За елиминиране на токсичните остатъци от алкохола:
а) Първото нещо, което трябва да направите, е да се опитате да се освободите от алкохола, който все още се намира във вашия организъм. Един вид захар, наречена фруктоза, е от голяма помощ, тъй като тя бързо изгаря алкохола.

Фруктозата се намира в големи количества в някои плодове, а най-вече в пчелния мед. Добра идея е да се пие сок от ябълка или папая, подсладени с мед. Освен това пийте много вода с добавка на Алое Вера гел и нектар. Това е чудесен начин за хидратация на организма и разширяване на артериите и вените в главата. По този начин се намалява налягането, а оттук и болката.

б) Ако сутринта имате много силно главоболие и след като сте пили Алое Вера, опитайте с чай от върба (прави се от кората).
Върбата   е   дърво   от  семейството    на Salicaceous,   което    съдържа    естествена    форма    на салицилова   киселина,   активна  съставка на аспирина.
Можете   да  вземете  и  два  аспирина,  за предпочитане вечерта, преди да си легнете, както и когато се събудите сутринта.

в) Пийте много вода със сок от Алое Вера преди да си легнете и след като се събудите. Това ще ви помогне да се справите с дехидратацията, причинена от алкохола, както и да се чувствате по-добре сутринта.

Всички компоненти, описани в тези страници, са хранителни вещества и добавки, по-голямата част от които са с естествен произход. Доказателствата за заболяванията и тяхното лечение се базират на лични сведения или са взети от библиографски справки.  Те не представляват медицински и официални съвети.
Ако следвате инструкциите и описаното тук лечение, правете го под наблюдението на упълномощено медицинско лице.
Не прекратявайте лечението, ако се лекувате според предписанията на вашия лекар.

Share Button

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.