Треска (висока температура)

висока температура

Обратно на това, което повечето от нас си мислят, температурата в действителност ни е приятел и ни съобщава кога тялото ни се намира във вътрешна криза. Това „горещо“ чувство, което изпитваме, е индикация, че тялото ни работи упорито, за да изгори патогенните микроби. Обаче температурата, която продължава дълго време, може да се окаже опасна и да предизвика конвулсии и дори смърт.

Дефиниция за температура е ненормалното повишаване на телесната температура. Някои смятат, че температурата е висока, когато надхвърля 37,8 градуса по Целзий. Други приемат за висока температурата, която е по-висока от ежедневната нормална телесна температура.

Високата температура е причинена от инфекциозни агенти, като бактерии, вируси и други микроби и от неинфекциозни агенти, кат о възпаление и имунен отговор. Тя може да се предизвика от спортна активност, нервност, дехидратация, рак, анемия, невропатия и лекарства.

Лечение
Понеже високата температура е част от оздравителния процес на организма, не е задължително да се цели понижаването и. Ако лекото или умерено повишаване е причинено от грип или настинка, можете да й помогнете да прочисти организма ви, като консумирате храни под формата на сок, богати на хлорофил, витамин С и други антиоксиданти. Запазете аспирина или тиленола за случаите, когато температурата продължи повече от един ден или е много висока.

Забележка: Аспиринът се свърза със сериозното заболяване, познато като синдром на Рей при децата и подрастващите, приемали аспирин при грип и варицела. Консултирайте се с лекар, преди да дадете аспирин на дете.

трескаХомеопатия
Лекарите хомеопати опират лечението си на специфичните симптоми и конкретните усещания на пациента. Ето някои лекарства, които те използват в случай на висока температура.

АКОНИТУМ
Температурата се появява внезапно след излагане на студ, сух вятър и се повишава бързо през първите няколко часа, като достига 38 градуса С или 39 градуса С. Пациентите се чувстват неспокойни, напрегнати и се страхуват, че никога няма да се излекуват.

БЕЛАДОНА
Ако аконитумът не повлияе в течение на 12 часа, хомеопатите предписват беладона. Индикациите за това лекарство се свързват със суха и гореща кожа. Покритите места се изпотяват, а краката остават ледено студени. Не се чувства жажда и езикът е ярко червен. Проявява се изключителна чувствителност към светлина, шумът и движението могат да причинят пулсиращо главоболие. Това е лекарство за висока температура, придружена от конвулсии и халюцинации.

висока температураБРИОНИЯ
Брионията е за суха кашлица, напукани устни, придружени от жажда. Симптомите се влошават при студен и сух вятър. За разлика от неспокойните пациенти, на които се предписва беладона, болните, приемащи бриония, са неподвижни, за да избегнат болката.

ГЕЛСЕМИУМ
Това е често използвано лекарство при пациенти с грип или летни настинки. Жълтият жасмин, от които се получава, прилича по външен вид на болния: унил, оклюмал, сънлив и жълт. Слабата енергия предизвиква летаргия и болки в крайниците. Температурата е ниска в началото, но остава за дълго време, придружена от тръпки и голяма жажда.

БАПТИЗИЯ
Повишаването на температурата е внезапно и рязко и често пъти е придружено от настинка на червата. Появява се внезапно повръщане, лош, дъх, отпуснатост, зачервяване, нещастен вид. Симптомите се влошават към 11 часа. Емоционално пациентът се чувства изплашен и недоволен.

Share Button

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.