Тетанус

тетанус

Симптоми: Тялото се извива нагоре като арка, вратът  се сковава, човек не може да си отвори устата (сключени челюсти), коремните, лицевите и мускулите на гърба се напрягат, пулсът е нестабилен и се вдига температура. Контракциите в мускулите на ларинкса и гръдния кош могат да доведат до задушаване.
 
Причини: Рани, направени със замърсени предмети или от ухапване на животни, разкъсани или пробити с нокът рани, с ръждив предмет и т.н.

тетанусПрепоръчвано лечение: Ако раната е от метален предмет, от нестерилизиран предмет или от ухапване на животно, не я пренебрегвайте! Веднага се свържете с вашия лекар, за да ви бъде направена ваксина против тетанус! Тъй като тетанусът се причинява  от бактерия, първото нещо, което трябва да направите, е следното:

Измийте добре раната със сапун (за предпочитане сапун с Алое Вера заради антисептичните му свойства), намажете с дебел слой Алое Вера крем с прополис, Алое Вера Джели или напръскайте с Аloe First. Необходимо е да взимате също Пчелен прополис.

Предупреждение! Тетанусът може да е фатален, ако не се вземат навременни мерки. Трябва да ви се направи ваксина против тетанус, особено ако раната е от ръждив предмет или предмет, който се е намирал сред животински изпражнения.

Препоръчвана дневна дозировка за възрастни.

Важни добавки:
1.Измийте раната със сапун; отстранете причината за инфекцията: измийте раната под течаща вода.
2.Алое Вера крем с прополис или Aloe First, както и Алое Вера Джели: намажете или напръскайте раната.
3.Пчелен прополис; природен антибиотик, убива бактериите и вирусите, укрепва имунната система: 3 до 6 таблетки на ден в продължение на минимум 8 дни (по 2 таблетки с храната).
4.Ваксина против Тетанус; единственото ефикасно лечение, ако имате тетанус: колкото е възможно по-навреме.

Препоръчвани витамини и минерали.

Витамини
В-комплекс – 300 мг., С – 200 до 500 мг., Е – 600 IU.

Минерали
Селен – 200 микрограма, Цинк – 30 мг.

Share Button

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.