Херния (хиатус херния)

херния

Хиатус Херния е нарушение в гастро-езофагуса (хранопровода), при което отворът на диафрагамата, където завършва хранопровода и започва горната част на стомаха, е стеснен, което пречи на преминаването на храната. Стомахът се издува от храната и изпълва горната част на диафрагмата. Храната остава несмляна и се връща обратно през хранопровода.

Симптоми: Около 2 часа след хранене, частично смляната храна започва да се придвижва, придружена от солна киселина от стомаха. Това предизвиква дискомфорт в гръдния кош, подобен на парене или болка и може да се сбърка със сърдечен проблем или язва на стомаха.

Причини: Този проблем е чисто механичен, причиняван главно от силното напрягане на двата мускула, свързани с диафрагамата. Когато човек преяжда, стомахът му се пълни извън нормалната си вместимост, при което горната част на диафрагмата също започва да се изпълва. Това пречи на нормалния процес на храносмилане.

Препоръчвано лечение: Не е известно лечение, което напълно да елиминира този проблем, който когато стане сериозен, се налага оперативна намеса. Въпреки това, човек трябва да свикне да живее с него и да се научи да го контролира.

Следвайте тези препоръки:
а / Не преяждайте. За предпочитане е да се храните по-често, но по по-малко.
б / Не си  лягайте веднага, след като сте се нахранили. Изчакайте поне 3 часа.
в / Ако все пак легнете, останете полуседнали, което не позволява на храната да се върне обратно в хранопровода.
г / Избягвате газираните напитки, подправките, кафето и алкохола.
д / Не пийте много вода след ядене.
е / Опитайте да се храните на спокойствие, без стрес и нервно напрежение. Не се хранете също твърде бързо.
ж / Консумирайте големи количества храна, съдържаща растителни влакна.
з / Пийте Алое Вера Гел и муливитамини, като онези, които се съдържат в Люцерната и Пчелния полен. Люцерната се препоръчва поради високото и алкално съдържание. Ще се убедите, че така се понижава количеството солна киселина в стомаха, а храносмилането се подобрява.
и / Правете дихателни упражнения, като вдишвате дълбоко и задържате въздуха за няколко секунди, преди да издишате. Опитайте!

хиатус хернияПрепоръчвана дневна дозировка за възрастни.

Важни добавки:
1. Алое Вера сок, хранителен, подобрява храносмилането, облекчава болката и възпалението: 3 до 6 унции на ден (2 унции преди хранене). 1У=28,3 или 31,1 мл.л.

Полезни елементи: Храносмилателни ензими / панкреатин /, HCL.

Share Button

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.