Паркинсон

Болестта на Паркинсон е дегенеративно заболяване на централната нервна система, резултат от повреждането на мозъчните клетки. Болестта естествено се свързва със стареенето, но и млади хора могат да заболеят вследствие на енцефалити, въглероден окис, тежки метални отравяния или наркотици.

болест паркинсонСимптоми
Първият сигнал за Паркинсон е слаб тремор в ръцете или слабо влачене на крака. Симптомите се засилват след стрес или умора. С времето волевите движения стават изключително трудни. Ходенето става по-сковано и по-бавно, и е последвано от затруднения в говора и зрението. След това лицето става безизразно поради намалената пластичност на мускулите, често пъти съпътствано с лигавене. Може да има изтръпване на ръцете и краката. Мисловният процес остава нормален и по тази причина с утежняване на симптомите се увеличава депресията, което води до намаляване на желанието за живот.

Лечение
Лекарствата се дават обикновено, за да коригират равновесието на мозъчните химически вещества, като допамин и ацетилхолин, но те често пъти имат неприятни странични въздействия, например да се прекъсне нервът до съответния участък или да се инжектира алкохол на определени места.
В естествен аспект може да се приложат различни промени в начина на живот. За паркинсоновата болест са необходими много терапии, но състоянието се подобрява главно чрез естествени лечения.

Хранене
Прясната жива храна дава началото на оздравителния процес. Тя трябва да включва основно алкални храни със зелени напитки, като хлорела, спирулина, ечемични стръкове или троскот веднъж или два пъти дневно. Използва се само бутилирана или филтрирана вода за намаляване на приемането на токсини.

Антиоксидантите са от жизнено значение за преодоляване на вредата от окислителните процеси в мозъка и за забавяне на прогресирането на болестта. Някои от най-добрите антиоксиданти съдържат съединението, известно като РСО, намиращо се в екстрактите от гроздово семе и кората на бял бор. Препоръчват се около 100 мг три пъти на ден. Витамин С е друг важен антиоксидант, който помага за изхвърлянето на токсините от организма. Освен това мозъчното хранително вещество фосфатидилсерин не бива да прегаря. Също така, когато човек е депресиран, действа добре аминокиселината DLPA.

Билките, полезни за болните от Паркинсон, включват екстракт от глог и гинко билоба. С времето те могат да подобрят кръвообращението, да сведат до минимум схващанията на мускулите и треморите и да подобрят самочувствието. Успокоителните, като превара (Scutelalaria), валериан, хмел и салеп, възстановяват нервната система.

Ароматотерапия
Масажът с ароматични масла няма да излекува Паркинсоновата болест, но може да окаже благотворен ефект. За препоръчване са градинският чай, майоранът и лавандулата. Безпокойството, липсата на енергия, мускулната болка, скованата походка и проблемите със съня, всички те са аспекти на Паркинсоновата болест, които могат да бъдат облекчени с ароматотерапия.

Какво да се избягва?
По-възрастните пациенти развиват лекарствен Паркинсон след приемането на антипсихотични лекарства от рода на Haldol, Thorazine Melaril и Stelazine. Те се използват при домашно лечение на пациенти с деменция и хронично безпокойство, две непсихотични заболявания. При прекъсването на тези лекарства повечето наскоро заболели от паркинсон пациенти се връщат в нормалното си състояние.

Изследванията показват, че рутинно използваните пестициди в селското стопанство и градинарството са свързани тясно с това заболяване. Хората имат склонност да омаловажават ниските стойности, но при децата, възрастните хора или вече болните хора вредни могат да бъдат дори и малки количества, които влекат след себе си голям брой проблеми, в това число и нервни заболявания и рак.

Тежките метали вредят на централната нервна система. Затова избягвайте алуминиевото фолио, отстранете амалгамените пломби от зъбите си и не пушете цигари, защото хартията им съдържа кадмий. Трябва да се извърши анализ на косата, за да се установи дали трябва да се извлекат и други метали от тялото.

паркинсонПреглед на леченията
Конвенционалните лекарства се дават за корекция на химичното равновесие, но често пъти имат странични въздействия.
Понякога за спиране на тремора се прилага отстраняване на част от мозъка. Нервът може да бъде прекъснат или да се инжектира алкохол в моторната област.

Полезно е максималното придържане към жива храна, състояща се от алкални храни и зелени сокове.
Антиоксидантните хранителни вещества са от изключително значение. Те могат да се получат от L-карнитин, 500 мг. по 2 на ден, фосфатидилхолин, 500 мг по 2 на ден, L-глутадион – 1000 мг, L-цистеин – 500 мг., гинко – 125 мг., DHEA – 25 мг., мелатонин – 5 мг., CoQ10 – 200 мг, L-фенилаланин – 500 мг., L-торин – 500 мг., хелацио терапия, интравенозно витамин С и глутатионова терапия, холин 1000 мг., инозитол 1000 мг., В-комплекс – 50 мг. 3 пъти на ден, РСО, витамин С и фосфатидилсерин.

За ограничаване на депресията действа аминокиселината DLPA.
Билките могат да подобрят кръвообращението и да намалят схващанията и тремора. Екстрактът от глог и гинко билоба са известни в това отношение. Успокоителните билки включват превара, валериан и хмел.

Ароматотерапията може да облекчи симптомите на Паркинсон. Освен това на помощ могат да дойдат и антиоксидантите L-глутатион – 1000 мг, витамин С – 5000мг. N.A.C. – 1500 мг, алфалиноева киселина – 500 мг, кверцетин – 700 мг, пикногенол – 200 мг.

Share Button

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.