Подагра

подагра

Подаграта е вид артрит, дължащ се на натрупването на кристали пикочна киселина в ставите на ръцете и краката; 95% от случаите на подагра са при мъжете.

Проявява се със силна болка в пръстите на краката (главно в палците) и на ръцете. Във бъбреците може да има камъчета пикочна киселина.

Причината е проблем с обмяната на веществата, който се изразява в наличието на големи количества пикочна киселина в кръвта.

Солните депа на тази киселина дразнят тъканите около ставите, главно в пръстите на ръцете и краката и предизвикват възпаление и силна болка. Неправилното хранене, консумацията на червени меса, наднорменото тегло и наследствените фактори, както и стреса, са главните причини за това заболяване.

Най-често препоръчваното лечение се състои в:

Пиене на големи количества течности;
Ако сте с наднормено тегло, подложете се на диета за сваляне на килограми. Прекратете консумацията на червени меса, мазнини, бира и червено вино;
Изяждайте големи количества ягоди, череши и червени боровинки.
Взимайте също витамините А, Е, В1, В6 и В12, минералите калций, желязо, магнезий, фосфор и калий.

Д-р Лудвиг Блау (The Texas Report on Biology and Medicine) описва отличните резултати след даване на пациенти, страдащи от подагра, по 50 – 60 череши, ягоди или червени боровинки на ден, които се изразявали в намаляване на болката и подуването на крайниците. Тези продукти са богати на флавоноиди, на които се дължи и тъмносиньо – червеният им цвят и които служат за спиране разрушаването на колагена, основен градивен материал на хрущялите и сухожилията.

Препоръчвана дневна дозировка за възрастни.

Важни добавки:
1. Алое Вера нектар, срещу възпаления, облекчава болката, регенерира клетките: 3 до 6 унции на ден (по 2 унции преди хранене) – 1у=28,3 или 31,1мл.
2. Бета-каротин и витамин Е, мощен антиоксидант, подобрява кръвообращението, съхранява и възстановява телесната тъкан: 2 капсули на ден по 1 капсула преди хранене).
3. Алое Вера загряващ крем с евкалиптово масло, облекчава болката: втривайте в съответното място.

Допълнителна помощ
4. Омега-3, ЕРА обезболяват възпалените простагландини: 6 таблетки на ден (по 2 таблетки преди хранене).
5. Пчелно млечице, съдържа витамини В-комлекс, предпазва от нервност и стрес: 3 до 4 таблетки на ден (по 1 таблетка, 20 мин. преди хранене).
6. Мултиминерали (цинк), необходими за правилното функциониране и строеж на тялото: 6 таблетки на ден (по 2 таблетки с храната).
Помощни елементи: Флавоноиди

Share Button

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.