Дивертикулум

дивертикулум

Образува се, когато дебелото черво и чревните мембрани (лигавиците) се възпалят и се формират малки латерални торбички от външната страна на червата.

Симптоми: когато тези торбички се напълнят с храна, започват проблеми със стомаха, тъй като след храносмилане те не се изпразват. Храната се задържа във вътрешността им, предизвиквайки гниене, газове и възпаление.
При тежки случаи тази инфекция може да се пренесе и в други части на дебелото черво, водейки до сериозни проблеми, които налагат оперативна намеса за отстраняване на Дивертикулума.
Чувстват се болка и спазми в долната част на стомаха с констипация (запек).

Причини: Когато човек има запек, при опитите за дефекация се упражнява силно налягане вътре в червата. Това води до появата на дивертикулум.

Стресът, липсата на растителни влакна в храната, недостатъчната консумация на вода са основните причини за констипация и като последствие за образуването на Дивертикулум.
Препоръчвано лечение: Препоръчва се консумацията на храни с високо съдържание на растителни влакна: моркови, овесени храни, банани, домати, краставици, ябълки, портокали и печени картофи. Освен това пийте шейк, който съдържа растителни влакна, много течности и Алое Вера, който прочиства и детоксицира. Ако дивертикулумът се инфектира, да се взима и природен антибиотик.
Избягвайте храни, които образуват газове: пълнозърнени, семена и ядки.

дивертикулумПрепоръчвана дневна дозировка за възрастни

Важни добавки:
1. Алое Вера сок, гел или нектар, природен антибиотик, подпомага храносмилането, помага срещу възпаления и запек. Пийте най-малко по 8 чаши вода на ден.
2. Хранителен шейк, съдържа мултивитамини, мултиминерали, растителни протеини, аминокиселини, растителни влакна и др.: Заместете с него 1 хранене, като го разтваряте в нискомаслено прясно или кисело мляко.
3. Големи количества зеленчуци, поради високото съдържание на растителни влакна: всеки ден.

Допълнителна помощ
4. Люцерна (има я в „Зелени поля“), съдържа витамин К, необходим при това заболяване.
5. Чесън, природен антибиотик, убива бактериите, вирусите и паразитите.

Share Button

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.