Детоксикация

детоксикацияДЕТОКСИКАЦИЯ НА ЧЕРНИЯ ДРОБ И БЪБРЕЦИТЕ

Черният дроб и бъбреците са основните филтри, които се грижат за почистването на организма от токсини, съдържащи се в храните, лекарствата, околната среда и т.н.

Симптоми: Някои от тези токсини се изхвърлят през кожата, което може да доведе до появата на пъпки, отделяне на секрети или до възпаления в някои части на тялото.
За да освободим органите и организма като цяло от тези токсини, необходимо е да проведем детоксикация чрез постене.

Причини: Организмът се отравя главно от токсини, които нахлуват в кръвта или при консумация на алкохол, от смога, при тютюнопушене, вземане на „опиати“ или при консумация на храни с високо съдържание на токсини, като червено месо (особено свинско).
Последиците са главно за черния дроб и бъбреците, което води до сериозни проблеми и заболявания.
Препоръчвано лечение: Преди всичко се препоръчва промяна в храненето, с консумация на големи количества сокове, плодове и зеленчуци.

Започнете постене за 1 – 3 дни, като пиете само портокалов сок или гроздов сок с добавка на Алое Вера. Препоръчват се парни бани всеки ден, в продължение на 3 – 5 дни, за да помогнете на организма да изхвърли токсините. Преди да започнете постенето, ако е възможно, направете си клизма за прочистване на червата или на дебелото черво с преварена вода и кафе.

Прочистване на червата: Прочистването на дебелото черво се препоръчва от някои лекари и за цялостно прочистване на червата, тъй като задържането на гниещ материал за дълго време отравя организма.
Съществуват различни начини за прочистване в зависимост от целта, например с лайка, чесън, лимон или отвара от кафе. Кафето, използвано по този начин, не се абсорбира и затова не уврежда червата.
Съществуват 2 основни вида прочистване: При първият течността се задържа за известно време, а при вторият са оставя да изтече веднага.

     В случаите на прочистване на черния дроб и при дегенеративни проблеми  Dr. Gerson препоръчва прочистване с кафе за няколко дни. Течността се задържа за 15 минути, като по този начин детоксицира черния дроб и елиминира отровите от жлъчката.
В книгата си „A canser therapy results of fifty Cases. Dr. Gerson  пише, че клизмите с кафе отстраняват токсините от черния дроб. Те често водят до бързо облекчение в случаи на умора, сънливост или главоболие.
Клизмата с кафе, когато е направена правилно, отваря каналите на жлъчния мехур и кара черния дроб да произвежда повече жлъчка. При този процес, черният дроб може да изхвърли голяма част от токсините в жлъчния мехур и така  да се освободи от тях само за няколко минути. В резултат човек усеща голямо облекчение във всички части на тялото.
Dr. Gerson открил, че целият кофеин се абсорбира от течността за 10 – 12 минути. Той преминава през хемороидалните вени директно в порталните вени и оттам в черния дроб.
Прочистването със сок от лимон е от втория вид, когато течността се оставя да изтече веднага и се препоръчва при запек.

Засега ще обърнем внимание на клизмата с кафе:
Към 1/2 л чиста или преварена вода, добавете 6 малки пълни лъжички кафе (не нескафе), оставете го да поври 3 минути, прецедете и оставете да се охлади.
Правете си клизма с кафе 3 последователни дни , преди да започнете постенето.  Легнете на дясната си страна, двата крака свити към корема. Дишайте дълбоко, за да поемете по-голямо количество течност в дебелото черво.
В началото на постенето може да се появи главоболие, което е  естествено при детоксикация. Ако обаче преди това сте направили прочистване на дебелото черво, този ефект няма да се почувства,  тъй като няма да са останали токсини, които да се резорбират.

Тази рецепта с кафе се препоръчва от д-р Джеймс Балч в книгата му „Предписание за хранително лечение“ 1990 г, както и от някои експерти по природно хранене.
Schizandra (Schizandra Chinesis) усилва метаболизма на токсините в черния дроб, като стимулира производството на ензими, както в черния дроб,  така и в останалата част от храносмилателната система, като по този начин по-лесно детоксицира организма.
Способността й за детоксикация се увеличава, ако се комбинира с Алое Вера.

Препоръчвано постене:
1. Постене: портокалов или гроздов сок с Алое Вера. Слагайте по 1/2 унция Алое Вера във всяка чаша сок. Пийте по всяко време на деня, колкото пъти желаете в продължение на 3 последователни дни. Не яжте нищо (може да се появят редки изпражнения, което е нормално).
Ако е възможно, постете след прочистване на дебелото черво по описания по-горе начин.
1у = 28,3 или 31,1 мл
2. Licorice (сладък корен). Взимайте 2 до 3 капсули Licorice на ден, силно препоръчван за прочистване на кръвта и при интоксикация на черния дроб. Група японски изследователи използвала воден разтвор от Licorice за лечение на хепатит А и В, при което се получило значително подобрение във функциите на черния дроб и се намалило количеството на токсичните ензими в кръвта.

Share Button

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.