Кожна туберкулоза

кожна туберкулозаЕритематозната туберкулоза е автоимунно заболяване при което тялото атакува собствената си съединителна тъкан. За повечето страдащи от него (предимно жени на възраст между 20 и 40 години) туберкулозата е не много тежко заболяване, поразяващо няколко органа. За останалите може да се окаже сериозно и доживотно. Хората от африкански, американски и азиатски произход са склонни да развиват по-често това заболяване, отколкото тези от европейски произход.

Симптомите включват болки в ставите, температура, гадене, световъртеж, вертилиго, продължителна или изключителна умора, артрити и обрив, преминаващ през носа и бузите, проблеми с бъбреците, болки в гърдите, чувствителност към слънцето и светлината, косопад, Феномен на Рейнод, побеляване или посиняване на пръстите от студ, припадък, гняв и депресия, язва на носа или устата, гъбички по ноктите, главоболие и анемия. Тези индикации могат да бъдат влошени от инфекции, антибиотици, екстремален стрес, хормони, специално естроген, и някои лекарства.

Лечение
Кожната туберкулоза се лекува със стероиди, като преднизолон и кортикостероидни съединения. Приемани дълго време, те могат да причинят увреждане на черния дроб, очите и други органи, както и отслабване на костите. Това е една от причините да се търсят алтернативни подходи към това заболяване.

кожна туберкулозаБилки
Билките, които предизвикват дезинтоксикация, са полезни за болните от кожна туберкулоза. Pau d arco пречиства кръвта, а сокът от алое вера, който неутрализира и изкарва токсините от тялото, могат да помогнат в този случай. Котешките нокти, маслото от ленено семе и омега-3 мастните киселини също действат за намаляване на възпалението. Другите полезни хранителни вещества включват черния орех, който действа антивъзпалително и антипаразитно. Готу колата подхранва нервната система.

DHEA
DHEA е хормон, произвеждан от надбъбречните жлези. Много болести се свързват с ниското съдържание на този хормон, в това число и кожната туберкулоза. Жените, страдащи от кожна туберкулоза, получават драстично подобрение, когато се подложат на терапия с DHEA.

Акупунктура
Един иглотерапевт взима под внимание целия обхват от симптоми, показвани от болния, и назначава специфична терапия според тях. Общо иглотерапията повишава кръвообращението и това, което според китайците е ци, или жизнена енергия, която на свой ред намалява болката.

Физически упражнения
Редовните физически упражнения помагат за поддържането на подвижността на ставите и отстраняват отровите от организма.

кожна туберкулозаПромивки
Клизмите и промивките на дебелото черво са от огромно значение за прочистване на тялото, което е необходимо за подобряване на симптомите на кожната туберкулоза. Масажите стимулират допълнително дезинтоксикацията. Колоидите, металите (като среброто) във вид на разтвор са предвидени така, че да преминат през червата и директно да навлязат в клетките. Те имат противоотровно, антигъбично и антибактериално действие и помагат за облекчаване на артритните симптоми.

Ароматотерапия
Ароматните масла имат положителен ефект върху емоциите така, както и върху тялото. Болката в ставите може да се облекчи с масло от бор, кедър и други дървесни масла. Една техника на ароматотерапевтите препоръчва за отпускане капка масло от лайка, лавандула или люляк върху дланите. Те се разтриват добре, шепите се приближават до носа и се вдишва. Важно е да се използват естествени масла екстра качество и да се разреждат, преди да се поставят директно върху кожата.

Какво да се избягва?
Симптомите на туберкулоза варират в широки граници и могат да се повлияят допълнително от стреса или от начина на живот. Ако някой работи нещо, което не му харесва, може да влоши симптомите. Храната, която въздейства негативно върху организма, включва очевидните симптоми: консервирани храни, захари, кофеин и газирани напитки. Съществуват и други, по-малко очевидни причинители: здравословни храни, предизвикващи възпалителен алергичен отговор. Хората обикновено имат проблеми с фъстъците, соята, пшеницата, царевицата, млякото и храните, образуващи киселини, като месо, млечни продукти и портокали. Проблемните храни могат да бъдат индивидуално определяни чрез тест за алергия.

Преглед на леченията
Туберкулозата се лекува конвенционално със стероидни лекарства, които могат да увредят органите и костите.
Билките са естествени лекове, които помагат на болните от туберкулоза, като очистват кръвта, промиват токсините от тялото и намаляват възпалението.

Изследванията разкриват, че добавянето на DHEA подобрява състоянието.
Иглотерапията може да намали болката, свързана с кожната туберкулоза.
Редовните физически упражнения, масажната терапия, клизмите и промивките на дебелото черво помагат за премахване на артритните симптоми.
Есенциалните масла, използвани от ароматотерапията, могат да облекчат болката в ставите и да създадат чувство за релаксация.

Share Button

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.