Реакция на организма срещу силикона

силикон в гърдитеБезопасни ли са тези протези? Отговорът е, че всичко, поставено в тялото, има възможността да го отрови. Силиконът не съответства на тъканите в човешкото тяло и може да причини всичко: от леки възпаления, умора и депресия до силна болка. Подобни реакции към силикона се проявяват като ненормална имунна реакция в кръвните проби. И така, гърдите, които са били меки и отпуснати, се превръщат в твърди буци и тези, които са били меки и отпуснати, се превръщат в гротескно обезформени. Дори тъй наречените безвредни солни протези съдържат в себе си силиконови сакчета. Парчета от силикон се смесват с тъканта дори когато капсулите са непокътнати.

Жените обикновено отбягват идеята да отстраняват протезите в гърдите си от страх, че бюстът им ще изглежда по-зле отреди. Хирурзите им казват, че гърдите им са прекалено стегнати за пластина хирургия. Наистина, досега повечето операции предизвикват деформация на гърдите.

Лечение
Очевидно профилактиката е да не се подлагате въобще на пластична операция с имплантация. Но в обществото, което оценява жените според техния външен вид, актрисите, моделите и дори средностатистическата млада жена често пъти са притиснати да се подложат на операция, особено когато не са им известни потенциалните опасности.

силикон в гърдитеОперация за запазване на бюста
За щастие се появиха нови процедури за отстраняване на протезите в гърдите, без това да вреди на външния вид на жената. Д-р Вики Хъфнейджъл е пионер в хирургическата техника, използваща аргон за отстраняване на протези, без това да причинява обезформяне на гърдите. Аргоновият лъч затопля областта и е в състояние да премине през тъканта, без това да изгори тялото. Техниката възстановява здравословното нарастване на тъканта. Хъфнейджъл съобщава за големи успехи и отделя много време за обучението на лекари по този метод.

Ако имате протези, най-добре е да ги отстраните. Обърнете се към лекар с добра професионална репутация. Поговорете с предишните му пациенти. И независимо дали сте се решили да отстраните протезите от бюста си или не, съобщавайте за проблемите с протезите на здравните служби. Това ще помогне в бъдеще време на други жени.

Преглед на леченията
След всичко, което ни е познато днес за опасността от протезите, най-доброто, което можем да направим, е да избегнем употребата им.
Новата техника в хирургията използва аргоново лъчение, за да отстрани протезите в гърдите, без да причинява деформация.

Share Button

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.