Грип

настинка и грипНастинката е основната причина за възпаление на слизестата мембрана (лигавицата) и за отделяне на секрет (силна хрема). Когато слузта се натрупа в носната кухина, фронталната кост (челото) и около очите, тя може да доведе до появата на синузит (инфекция, възпаление на синусите).

Симптоми: силна хрема, сълзящи очи, трудности с дишането през носа и кихане.
Често срещана причина е някаква алергия, макар че при алергия секретът е много рядък и изтича почти непрекъснато. Ако катарът продължи няколко месеца или години, съществува опасност да се разпространи в кухините на синусите и да предизвика синузит. Ако не се погрижите за настинката, тя може да се пренесе в ларинкса, причинявайки ларингит, а по-късно и в бронхите, водейки до появата на бронхит.
Когато секретът е прозрачен и воднист, най-вероятно става дума за алергия (сенна хрема), но ако е плътен и жълт или зелен на цвят, причината е вирус или бактерия и изисква прием на природен антибиотик, например Пчелен прополис, Чесън.

грипПричините за настинката и синузита могат да са простуда, която възпалява лигавиците и съдейства за развитието на бактериална или вирусна инфекция в носа и гърлото (ларингит), а могат да се дължат и на лоша хигиена.

Препоръчвано лечение: да се пие много вода. Ако секретът е плътен и имате признаци на синузит, всеки ден трябва да вземате природни антибиотици като Пчелен прополис и капсули чесън или да консумирате суров чесън, както и витамините А, С и Е, също калций, магнезий и фосфор.

Витамин А е незаменим за доброто състояние на лигавиците. Минералите подпомагат действието на витамин А.
Ако взимате малки количества Пчелен прашец, той ще засили организма Ви и ще му помогне в борбата с алергиите.

Предупреждение! Една занемарена настинка може да се превърне в хроничен синузит или бронхит или даже в пневмония. Консултирайте се с вашия лекар.

Препоръчвана дневна дозировка за възрастни

Важни добавки:
1. Licorice, много ефективен в борбата с кашлицата, предпазва от възпаления, стимулира образуването на антитела, укрепва имунната система.
2. Витамин-С, мощен антиоксидант, укрепва имунната система.
3. Пчелен прополис и Чесън, природни антибиотици, убиват бактериите и вирусите, укрепват имунната система.

Допълнителна помощ:
4. Бета-каротин (вит. А) с витамин Е, помага за отпушване на носа, почиства и облекчава възпалението в синусните кухини.
5. Мултиминерали (цинк), необходими за правилния строеж и функциониране на тялото.
За отпушване на носа:
6. Алое Активатор, капвайте няколко пъти на ден по 2 капки във всяка ноздра.
7. Алое Вера загряващ лосион с евкалипт.
8. Алое Вера сок.

Кашлица:
За да облекчите упоритата кашлица, освен всичко препоръчано дотук, взимайте и Пчелен мед с лимонов сок.
Пийте също чай от oregano или чай от венчелистчетата на bougainvilla (декоративен тропически храст от сем. Nyctaginaceaе).

Share Button

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.