Газове

газове в стомахаСтомашни газове

Симптоми: скованост, дискомфорт в стомаха и коремната област, необходимост да се изпускат газове.

Причини: Стомашните газове се образуват главно поради поглъщане на въздух по време на хранене, могат да се дължат и на бактерии, които причиняват гниене на непреработената храна или на химична реакция в стомаха и червата, предизвикана от някои храни.

Някои от храните, които способстват образуването на газове са: рафинирани захари, които не се асимилират, бързо ферментират и водят до образуване на газове; рафинирано брашно, пържени ястия и някои зеленчуци като карфиол, броколи и тиквички. Те водят до образуване на газове, когато се комбинират с други храни. Същият ефект предизвиква и бобът.
Прясното мляко и млечните продукти предизвикват образуване на газове у хора, които не произвеждат един вид ензим, наречен лактаза, необходим за абсорбирането на тези продукти. Плодове, като ябълката например, образуват газове у някои хора, когато се комбинират с други храни. Същото се случва и при комбинация на различни сортове плодове. Плодовете трябва да се консумират половин час преди основното хранене.

газове в стомахаПрепоръчвано лечение: Ходенето пеш или леките физически упражнения след хранене са препоръчителни, за подпомагане на храносмилането. Препоръчва се също пиенето на някакъв билков чай и Алое Вера сок, както и вземането на капсули чесън и мащерка, които са отлични продукти, подпомагащи храносмилането.

Препоръчвана дневна дозировка за възрастни
Важни добавки:

1. Алое Вера гел, хранителен, намалява възпалението, подпомага храносмилането. Самостоятелно или заедно с чай.
2. Билков чай, пийте го вместо вода, подобрява храносмилането.
3. Чесън с мащерка, подобрява храносмилането.

Допълнителна помощ
4. Всеки ден след хранене ходете пеш: помага за освобождаване на газовете.
Полезни елементи: Hydrochloric Acid, кисело мляко.

Share Button

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.