Нервна депресия

нервна депресия

Депресията е душевно състояние, при което на човек всичко му се струва ужасно и безнадеждно.

Симптоми: изтощение, загуба на жизненост и като цяло липса на ентусиазъм, безсъние, загуба на апетит, нещата изглеждат ужасни и безнадеждни и т.н. Депресията се проявява с тези симптоми при 80% от случаите.

Причини: Съществуват 2 форми на депресия:

а) Реактивна депресия: реакция при загуба на любим човек, работа и т.н.
б) Органична или Ендогенна депресия: дължи се на органични (химични) промени в тялото и мозъка. Тези промени могат да бъдат хормонални, особено у жените по време на менструация и менопауза или да се дължат на недостиг на минерала Литий  в мозъка.

Друга причина е неправилното използване от организма на серотонина и химичните субстанции, които отговарят за пренасянето на нервните импулси между невроните (Вижте книгата PROZAC от Dr. Ronald R. Fleve, M.D).

Препоръчвано лечение: Човек трябва да мисли позитивно, за да може да се изправи лице в лице с проблемите в живота.

Много е важно да не допускате да изпадате в състояния на тъга, апатия, безнадежност и провал, които възпрепятстват намирането на начини за разрешаване на възникналите проблеми. Научете се да гледате на нещата откъм хубавата страна. Бъдете бдителни, но винаги позитивно настроени. Щастието е преди всичко душевно състояние (Р. Jogananda), а външните фактори са от второстепенно значение. Опитайте се да бъдете щастливи, независимо от неблагоприятните обстоятелства в момента. Важно е да приемете онова, което не можете да промените и на тази основа да започнете да градите едно ново бъдеще. Осъзнайте, че единственото нещо, което можете да притежавате, е настоящето.

депресияХранителните вещества са особено важни при депресия, тъй като те подсилват мозъка и му помагат да произвежда химичните невротрансмитери, споменати по-горе (литий и серотонин). Причина и за двата вида депресия може да е и недостигът на аминокиселината Триптофан, която отговаря за производството на серотонин в мозъка. Тя се съдържа в Алое Вера в стойности 30 РРМ.

Друга аминокиселина, необходима за постигане на душевно равновесие по време на стрес, е Тирозинът. Съдържа се в Алое Вера (14 РРМ) и витамин В5. Ginkgo Biloba е растение, което стимулира кръвообращението в мозъка, т.е. помага за по-доброто му хранене и снабдяване с кръв. При депресия се наблюдава значителна активност на нервните клетки, което води до изразходване на големи количества кислород и хранителни вещества, вследствие на което мозъкът започва да функционира неправилно. Налице са загуба на жизненост, апатия, песимизъм и т.н.

Предупреждение! Сериозната депресия може да накара човек да загуби контрол и да извърши непоправими неща.
Консултирайте се с вашия лекар или психолог, който има опит с такива случаи, за да се предпазите от по-сериозни проблеми.

Препоръчвана дневна дозировка за възрастни

Важни добавки:
1. Пчелно млечице; съдържа витамини В-комплекс, предпазва от нервност и стрес: 3 таблетки на ден (по 1 таблетка, 20 минути преди хранене: под езика).
2. Ginseng; адаптер, бори се със стреса: 4 таблетки на ден (по 1 таблетка, 20 минути преди хранене).
3. Ginkgo Biloba; подобрява циркулацията на кръвта в мозъка, което води до по-доброто му снабдяване с хранителни вещества, подобрява умствената концентрация, осигурява енергия и жизненост: 3 таблетки на ден (по 1 таблетка преди хранене).

Допълнителна помощ:
4. Пчелен полен; съдържа литий, мултивитамини, мултиминерали, осигурява енергия: 3 таблетки на ден (по 1 таблетка с храната).
5. Алое Вера сок, гел или нектар; хранителен, осигурява енергия, съдържа аминокиселината Триптофан, която отговаря за производството на серотонин в мозъка: 3 до 6 унции на ден (по 2 унции преди хранене: 1у = 28,3 или 31,1мл).
6. Хранителен шейк; съдържа мултивитамини, мултиминерали, растителни протеини, аминокиселини, растителни влакна и др.: заместете с него 1 хранене.
7. Потърсете професионална помощ (психолог).

Share Button

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.