Висока температура

висока температура

Температурата е повишаване на телесната температура над нормалната, която варира от 97 градуса F до 98 градуса F (36-37 градуса С), в зависимост от това, за коя част от тялото става дума. Високата температура засяга функциите на организма и може даже да предизвика конвулсии, ако достигне до 105,5 градуса F (над 40 градуса С). Ако температурата се покачи и над това ниво, може да се стигне до непоправимо увреждане на мозъка.
Температурата е симптом, който ни подсказва, че вътре в тялото нещо не е наред, и обикновено е придружена от главоболие, гадене, загуба на апетит, болки в тялото, общ дискомфорт, а понякога и диария и повръщане. Кожата е гореща и суха.

Според това, как температурата варира в период от няколко дни и през различните части на деня и нощта (денонощието), може да се определи, за какъв вид инфекция става дума. Ето няколко примера:
– Например при малария, температурата се покачва през единия ден, а на следващия спада до нормалните си стойности.
– При инфекция температурата се покачва много бързо и остава висока в продължение на няколко дни.

– При ревматична треска температурата се покачва бързо и спада за 2-3 дни. Остава ниска в продължение на 15 дни и отново се покачва, за да остане висока.
– При Хепатит температурата се покачва бавно от 98,6 градуса F до 100,4 градуса F и обикновено спада, когато очите пожълтеят.
– Човек трябва да е нащрек, щом температурата му започне да се покачва, защото това е сигнал за някакъв проблем в тялото.
Инфекциите са най-честата причина за покачване на температурата. Най-важното нещо, което трябва да се направи, е да се свали температурата и да не се допуска покачването й над 40 градуса С (104 градуса F).
– Ако температурата ви се покачи малко над нормалната, съблечете се. Ако не спадне, увийте тялото си с влажна материя (например чаршаф) и се пазете от течение.
– Ако и след това температурата ви не спадне, измийте се с хладка вода (не много студена, но не и гореща). Повторете няколко пъти, като проверявате дали температурата ви не се е покачила до 104 градуса F (40 градуса С).
– Трябва да пиете много течности, за да компенсирате загубата им, както и да вземате протеини и аминокиселини за възстановяване на увредените тъкани. Полезно е да се пият напитки, съдържащи натрий и калий.
– Можете да си приготвите серум по следния начин: към 1 л. вода добавете 1/2 суп. л. сол и 1/2 суп. л. захар или мед. Пие се често.

Предупреждение! Високата температура е сигнал за инфекция. Ако температурата ви не спада и се покачи над 40 градуса С, консултирайте се с вашия лекар.

Препоръчвана дневна дозировка за възрастни

Важни добавки:
1. Алое Вера сок, за хидратация с много вода, сол и захар.
2. Бета – каротин с витамин Е, мощен антиоксидант, подпомага съпротивата срещу инфекциите, съхранява и възстановява телесната тъкан.
3. Пчелен прополис и / или Чесън, за борба срещу всякакъв род инфекции, укрепва имунната система.

Допълнителна помощ
4. Не допускайте температурата ви да се покачи над 40 градуса С, тъй като това е опасно. Използвайте аспирин или какъвто и да е друг аналгетик за да я понижите или намажете главата и тялото си със смес от вода и алкохол.
5. Открийте причината за високата ви температура. Зад всяка висока температура се крие инфекция или някакво нарушение.

Share Button

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.