Импотентност

импотентност

Импотентността у мъжете се изразява в неспособност за получаване на ерекция, преждвременна еякулация или неспособност за такава.

Причините са 2 вида: а) Физически и б) Психологични
а) Онези с физически произход могат да се дължат на:
– запушване на артериите, дължащо се на атеросклероза (холестерол, който запушва артериите), което дразни пениса и диабет, който спира притока на кръв в пениса.
Кръвното налягане вътре в пениса, е нещото, което предизвиква ерекцията.
– Неправилно хранене с недостиг на цинк, витамин Е и други витамини за нервната система, като В 1, В5, В6 и В12,
– Витамин Е и цинкът са особено важни за производството на сперма. Цинкът се съдържа в големи количества у някои видове морски храни, като стриди.
б) Причините от психологическо естество могат да се дължат на: стрес, тревога, нервност или психологични травми по време на детството, пубертета и т.н.
– Стресът, безпокойството, тревогата и депресията водят до излъчването на една форма на адреналин, което възпрепятства получаването на ерекция.

Препоръчвано лечение:
а) Физически аспект:
Първо: Проверете при специалист, дали нямате някакви органични нарушения.
Второ: Импотентността и фригидността често се дължат на неправилно хранене. За коригиране на това нарушение се препоръчва вземането на Пчелно млечице, Полен, Ginкgо Biloba и Ginseng, тъй като те са мощни афродизиаци и осигуряват енергия на организма. Тези продукти съдържат хормони, необходими за сексуалния процес.
Много е важно да се вземат и витамините С, Е и Цинк.

Отделянето на семенна течност силно се повлиява от тези елементи, които са важни за производството на сперматозоиди и за правилното функциониране на половите жлези и при мъжете и при жените. Доказано е, че аминокиселината Arginine, която се съдържа в Алое Вера в количество 14 ррм, също помага за производството на сперматозоиди. Tyrosine, една аминокиселина, която също се съдържа в Алое Вера, помага в борбата със стреса.
За жените е важно да включват в диетата си зехтин, авокадо и орехи, защото те помагат за по-доброто смазване на влагалището.

импотентностб) Психологичен аспект:
В тези случаи много полезни са разговорите с психолог, тъй като често травмиращи случаи от детството или юношеството, пречат на човек, да се справи с този проблем.
Препоръчва се също да се вземат витамините В1, В5, В6 и В12, които се съдържат в големи количества в Пчелното млечице и Ginseng (като допълнителна добавка можете да вземате и по 5 мг. Тестостерон, 2 пъти дневно).
Тези витамини, освен че повишават сексуалния апетит, подобряват и умствената концентрация и въображението. Те са изключително необходими при всеки полов контакт.
Физическите упражнения също повишават половата активност, тъй като карат мозъка да излъчва субстанции като Допамин (води до еуфория при атлетите), Тестостерон и други полови хормони.

Препоръчвана дневна дозировка за възрастни
Важни добавки:
1. Пчелно млечице, за по-добър ефект дръжте таблетката под езика, докато се разтопи. Под езика има вени, които директно ще абсорбират пчелното млечице: 3 таблетки на ден (по 1 таблетка, 20 мин. преди хранене).
2. Ginseng, източник на енергия: 3 таблетки на ден (по 1 таблетка, 20 мин. преди хранене).
3. Витамин Е, антикоагулант, разширява и засилва кръвоносните съдове, предпазва от и разтваря съсиреци, предпазва от запушване на артериите: 3 таблетки на ден (по 1 таблетка преди хранене).

Допълнителна помощ
4. Пчелен полен, съдържа всички необходими витамини и минерали: 3 таблетки на ден (по 1 таблетка с храната).
5. Витамин С, мощен антиоксидант, укрепва имунната система: 6 таблетки на ден (по 2 табелтки с храната).
Други: Тестостерон, Аргинин, кора от Johimbe.

Витамини
С – 350 мг, В1 – 200 мг, В5 – 150 мг, В6 – 100 мг, В12 – 100 микрограма, Е – 800IU

Минерали
Цинк – 50 до 100 мг.

Share Button

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.