Булимия

булимияБулимията е физиологично заболяване, при което лицето се насилва да повръща погълнатата храна. Често се среща при хора, които се безпокоят да не натрупат излишни килограми и в желанието си да отслабнат, повръщат след всяко ядене.

Симптоми: Силен глад, непреодолимо желание да се тъпчем с храна непрекъснато, самонаказване чрез повръщане след всяко хранене.

Причини: Известните причини са на психическа основа, естествено при лица, които смятат че са пълни и желаят да отслабнат.

булимияПрепоръчвано лечение: Такива хора се нуждаят от психологическа помощ, тъй като са обсебени от мисълта да не напълнеят.

Предупреждение! Ако отслабнете до такава степен, че косата ви започне да капе или сте получили анемия, консултирайте се с вашия лекар.

Препоръчвана дневна дозировка за възрастни:

Важни добавки:
1. Пчелен полен, съдържа всички необходими витамини и минерали, ензими и аминокиселини: 5 таблетки на ден от по 0,5 г (по 1-2 таблетки с храната).
2. Мултиминерали, необходими за правилния строеж и функциониране на тялото: кости, нерви, кръв и т.н.: 6 таблетки на ден (по 2 таблетки с храната).
3. Хранителен шейк, съдържа мултивитамини, мултиминерали, растителни протеини, аминокиселини, растителни влакна и др.: 25 г веднъж дневно.  Ако сте слаби, пийте го 3 пъти на ден като добавка към храната, в противен случай заместете едно хранене с шейка.
4. Консултирайте се с психолог.

Препоръчвани витамини и минерали
(Дневен прием с храната)

Витамини:   Всички мултивитамини.

Минерали:   Всички мултиминерали.

Share Button

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.