Болки в ушите

болки в ушитеУшната болка е особено честа при децата. Основно се дължи на бактерии и най-често на Streptococcus pneumoniae. Тези бактерии са проникнали в ухото вероятно чрез някой по-голям паразит. Но защо са се размножили и натрупали в ухото на вашето дете? Трябва да са имали необходимата им храна и защита от имунната система. Може би Евстахиевите тръби са пълни със слуз, която е благоприятна среда за тяхното развитие. А слузта се е отделила поради раздразване на чувствителната лигавица на тръбите от някакъв токсин във въздуха. Пречистете въздуха в дома си, но не само от азбест, стъклена вата, формалдехид, фреон и арсен, а и от парфюми, ароматизирани училищни пособия, потпури. По-дългото седене в къщи през зимата влошава проблема с токсините във въздуха. Използвайте лятото, за да засилите детето си за зимата. Лятото е време за прекарване на открито. Винаги мийте ръцете си старателно. Пазете се от плесенясала храна.

Давайте малки дози ниацин – 25 мг (Ниацинът изтънява лигавицата и улеснява излъчването на токсините) заедно с витамин С (250 мг.) преди нощния сън.

Използването на мехлеми е по-добро решение, отколкото постоянното приемане на антибиотици, но и двете не са необходими.
За ускоряване на оздравяването поставете зехтин със стайна температура в двете уши и дръпнете ушната висулка, за да излязат мехурчетата. Поставете топчета памук в ушите като най-добре е да ги вземете от опаковките с витамини, тъй като всеки друг памук може да е замърсен с живак. Поставете на главата лека шапка, покриваща ушите.
Причинители на ушните инфекции при възрастните са също стрептококи, намиращи се под пломбите или в жлъчните камъни. Прочистете тези два източника на микроби и направете зепинг.
Пиенето на нестерилно мляко добавя към стрептококите нови причинители – салмонели и шигели! Даже малко на брой бактерии, попаднали в организма с млякото, могат да сложат начало на цяла колония, ако полезните бактерии, обитаващи червата са унищожени от антибиотици.
Ако вашето дете е станало „алергично“ към прясното мляко или е все сополиво, махнете от диетата му не млякото, а сладоледа и сиренето. Можете да му давате сирене в пицата или в друга храна, преминаваща термична обработка. Млякото трябва да се вари. Опитайте се да намалите възприемчивостта на детето си към Salmonella, като избягвате ненужната употреба на антибиотици. Пазете имунната му система чрез избягване на плесенясали храни!

шумове и звънене в ушитеШУМОВЕ И ЗВЪНЕНЕ В УШИТЕ
Тези симптоми в медицината се наричат още tinnitus. Чува се свиркащ или дрънчащ звук в едното или в двете уши. Той може да е постоянен или да се засилва и отслабва. Може да бъде и силен като тътен.
Тинитус се предизвиква от три взаимно свързани неща: токсични елементи, алергия към салицилати (семейството на аспирините) и микробът Streptococcus pneumoniae (най-честият причинител на пневмония). Възможно е хронично носителство на микроба след преболедуване от пневмония или след нещо изглеждащо като главоболие, свързано с простуда. Този микроб е винаги налице, когато има ушна болка. Той се активира лесно при излагане на студен вятър или буря и някои токсични вещества. Ето защо аз ви препоръчвам да пазите топли ушите си през зимата чрез поставяне в ушите на топчета памук или носене на наушници.

стрептококиСтрептококите могат да предизвикат и Мениеров синдром, задръстване със секрети, загуба на равновесие и хроничен синузит. Често антибиотиците от семейството на пеницилините помагат веднага, но загубват ефективността си спрямо повторни инфекции. Бактериите не могат да бъдат напълно победени от антибиотиците.
Streptococcus pneumoniae често се крие в джобове под инфектираните зъби и в дупки, останали след изваждане на зъ би, особено на мъдреци. Те могат да бъдат открити от алтернативен зъболекар, който прочиства кавитациите. Стрептококите могат да се крият и в черния дроб. Отстранете ги чрез чернодробни промивки.
Някои храни и много медикаменти, особено такива против кашлица, включително таблетки за смучене и бонбончета, съдържат салицилати.
За да излекуваме тинитуса си, трябва да престанем да използваме аспирин и каквото и да е друго, съдържащо високо ниво на салицилати. Трябва и да прекъснем излагането си на токсични елементи като олово, берилий, цирконий, бензалконий. Те се съдържат във въздуха на газовите станции и в много неща, които използваме ежедневно – лосиони за тяло, сапуни и мехлеми. Преминете към безопасни алтернативи.
Приемането на ниацин (таблетки от 100 мг) три пъти дневно подобрява кръвоснабдяването на вътрешното ухо. Приемането на една тироидна таблетка с лекарско предписание може също да помогне. Тези неща винаги подобряват тинитуса, но не го лекуват.

Share Button

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.