Зъбобол – лечение с билки

Представяме Ви няколко билкови рецепти за лечение на ЗЪБОБОЛ. Рецептите са изцяло на билкова основа и са от „Старинната Народна Медицина“. Тук трябва да отбележим, че болни и развалени зъби се лекуват единственно от ЗЪБОЛЕКАР. Представените от нас рецепти единственно помагат за облекчаване на непоносимата болка в зъба, но не го излекуват напълно. Не забравяйте: поддържайте перфектна хигиена в устата си!

Рецепта 1: Най-простата рецепта – Приготвя се гъста отвара от конски босилек, жабурка се с горещата течност от страната, където е болният зъб. Повтаря се няколко пъти.

Рецепта 2: Тънко парче прясна сланина се слага между болния зъб и бузата. Оставя се за 15-20 минути. Болката утихва за дълго време.

Рецепта 3: В ухото от страната на болния зъб се слага добре измито коренче живовляк. След половин час коренчето се премахва, болката отшумява напълно и то за дълго време. Процедурата може да се повтори след 2-3 часа.

Рецепта 4: Листа от малина, дъб, или орех плюс мента (в равни количества) се нарязват на ситно, слагат се в бутилка, заливат се с горещ винен оцет и се оставят за 3 дни. С тази насъойка се жабурка болния зъб. Добре е да се използува настойката за укрепване на зъбите и заздравяване на венците и за премахване на лошият дъх. Ако приготвената настойка се съхранява на тъмно и студено място, тя може да запази годността си до 6 месеца.

Рецепта 5: Нарязва се на ситно една, две големи скилидки чесън, увива се в чиста марля и се слага на китката на ръката от страната на болния зъб. Бинтова се стегнато. Болката изчезва почти мигновено и за дълго време.

Рецепта 6: Ако болния зъб има дупка („хралупа“) се прави следното. Взема се 1 скилидка чесън, отрязва се парче с приблизителна големина на дупката на зъба. Нежно и внимателно това парче се поставя в дупката на зъба. Болката отшумява веднага и за дълго време. След час – два, може да премахнете парчето от скилидката и да го смените с друго. Ако процедурата се повтаря дълго време, може да се стигне до омъртвяване на зъбния нерв на болния зъб.

Рецепта 7: Ако болния зъб е много развален и е с дупка, може да се сложи в дупката и парченце карамфил. Карамфилът има антисептични свойства и може да се използува и за лечение на зъбни инфекции.

Рецепта 8: Изплаква се устата обилно с екстракт от синап. Тази процедура се прави няколко пъти, като се набляга на изплакването на болния зъб. След няколко повторения, болката постепенно изчезва.

Share Button
Updated: 27/10/2014 — 13:33

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Любопитко © 2010 - 2015 Всички права запазени! Frontier Theme