Висока температура

висока температура

Температурата е повишаване на телесната температура над нормалната, която варира от 97 градуса F до 98 градуса F (36-37 градуса С), в зависимост от това, за коя част от тялото става дума. Високата температура засяга функциите на организма и може даже да предизвика конвулсии, ако достигне до 105,5 градуса F (над 40 градуса С). Ако температурата се покачи и над това ниво, може да се стигне до непоправимо увреждане на мозъка.
Температурата е симптом, който ни подсказва, че вътре в тялото нещо не е наред, и обикновено е придружена от главоболие, гадене, загуба на апетит, болки в тялото, общ дискомфорт, а понякога и диария и повръщане. Кожата е гореща и суха.

Според това, как температурата варира в период от няколко дни и през различните части на деня и нощта (денонощието), може да се определи, за какъв вид инфекция става дума. Ето няколко примера:
– Например при малария, температурата се покачва през единия ден, а на следващия спада до нормалните си стойности.
– При инфекция температурата се покачва много бързо и остава висока в продължение на няколко дни.

– При ревматична треска температурата се покачва бързо и спада за 2-3 дни. Остава ниска в продължение на 15 дни и отново се покачва, за да остане висока.
– При Хепатит температурата се покачва бавно от 98,6 градуса F до 100,4 градуса F и обикновено спада, когато очите пожълтеят.
– Човек трябва да е нащрек, щом температурата му започне да се покачва, защото това е сигнал за някакъв проблем в тялото.
Инфекциите са най-честата причина за покачване на температурата. Най-важното нещо, което трябва да се направи, е да се свали температурата и да не се допуска покачването й над 40 градуса С (104 градуса F).
– Ако температурата ви се покачи малко над нормалната, съблечете се. Ако не спадне, увийте тялото си с влажна материя (например чаршаф) и се пазете от течение.
– Ако и след това температурата ви не спадне, измийте се с хладка вода (не много студена, но не и гореща). Повторете няколко пъти, като проверявате дали температурата ви не се е покачила до 104 градуса F (40 градуса С).
– Трябва да пиете много течности, за да компенсирате загубата им, както и да вземате протеини и аминокиселини за възстановяване на увредените тъкани. Полезно е да се пият напитки, съдържащи натрий и калий.
– Можете да си приготвите серум по следния начин: към 1 л. вода добавете 1/2 суп. л. сол и 1/2 суп. л. захар или мед. Пие се често.

Предупреждение! Високата температура е сигнал за инфекция. Ако температурата ви не спада и се покачи над 40 градуса С, консултирайте се с вашия лекар.

Препоръчвана дневна дозировка за възрастни

Важни добавки:
1. Алое Вера сок, за хидратация с много вода, сол и захар.
2. Бета – каротин с витамин Е, мощен антиоксидант, подпомага съпротивата срещу инфекциите, съхранява и възстановява телесната тъкан.
3. Пчелен прополис и / или Чесън, за борба срещу всякакъв род инфекции, укрепва имунната система.

Допълнителна помощ
4. Не допускайте температурата ви да се покачи над 40 градуса С, тъй като това е опасно. Използвайте аспирин или какъвто и да е друг аналгетик за да я понижите или намажете главата и тялото си със смес от вода и алкохол.
5. Открийте причината за високата ви температура. Зад всяка висока температура се крие инфекция или някакво нарушение.

Share Button
Updated: 25/10/2014 — 10:02

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Любопитко © 2010 - 2015 Всички права запазени! Frontier Theme