СПИН

Тук в няколко страници искам да ви представя същността на болестта СПИН. За да разберете всичко за болестта, започнете да четете от първа страница!

Продължение от втора страница!

хив вирусНЕЗАМЕНИМИ МАСТНИ КИСЕЛИНИ
Незаменимите мастни киселини съдържат GLA, която се превръща в организма в простагландин Е1. Това стимулира дейността на Т-лимфоцитите и има директно потискащо действие върху репликацията на HIV-вируса.

ГЛУТАДИОН ПЕРОКСИДАЗА
Този защитен антиоксидант се произвежда от тялото по естествен път и се намира в недостатъчно количество при пациентите, болни от СПИН. Приет по венозен път, глутадионът предпазва от увреждане органите и кръвните клетки, особено когато се използва съвместно със селен, витамин С и витамин Е. Понякога вместо него се дава N-ацетил цистеин, който се превръща в глутадион в организма.

ЧРЕВНА ФЛОРА
Лактобацилус ацидофилус, лактобацилус булгарикус и бидидус бактериите са здравословни бактерии, които много хора губят след приемането на антибиотици. Тази микрофлора засилва защитните сили на организма, като създава повече лимфоцити.

СПИНХРУЩЯЛ ОТ АКУЛА
Според научните изследвания хрущялът от акула може да бъде полезен при лечението на СПИН, рак, артрит и други дегенеративни заболявания. Може да е особено ефикасен при задържането на саркома на Капоши.
При използването на хрущял от акула е залегнала идеята, че скелетът на акулата съдържа огромно количество антиангиогенезисни фактори. Ангиогенезисът представлява образуването на локална капилярна мрежа, която поддържа тумора. Когато се спре това образуване на капиляри, няма мрежа от кръвоносни съдове, която да храни тумора. Туморът престава да расте и да се разсейва. Той дори може да се свие и да изчезне.

ВИТАМИН В6
Той е важен, защото стимулира белите кръвни телца в костния мозък и стимулира имуноглобулините и протеините, създадени от белите клетки, които обезвреждат вирусите, бактериите, паразитите и антигените при хранителните алергии. Имуноглобулините заграждат тези субстанции, което помага на тялото да се освободи от тях.

Билки
Според традиционната китайска медицина теренът е по-важен от спората, която атакува. Здравият човек лесно устоява на болестотворните микроорганизми, докато слабият е податлив почти на всички. Според тази философия някои растения са били използвани като фундаментална част от китайската медицина за засилване на имунната система. Днес традиционната западна медицина започва да се интересува от билките, поглеждайки към това, което могат да предложат източните, индианските и други видове.

хив инфекцияДосега билковата терапия се е базирала на емпирични доказателства, но съвременното предизвикателство на СПИН и другите заболявания на модерния човек предизвикаха научен интерес в тази област. Учените се питат дали билките могат да помогнат  при преодоляване на смъртоносните заболявания и ако могат – то как?
Изследванията потвърждават научно стойността на лечебните растения, използвани самостоятелно и като част от комплексна терапия. Например кръстосано изследване показва, че пациентите, страдащи от СПИН, на които са давани китайски билки и AZT, се подобряват значително в сравнение с пациенти, на които вместо билки е било давано плацебо. Други изследвания сочат ремисия при рак, когато се приема само клиновиче.

Д-р Р. С. Чан, професор по медицинска микробиология и имунология в калифорнийския университет, е направил списък на китайските билки според специфичното им действие върху имунната система. Етнобиологът д-р Джеймс Дюк е направил същото, търсейки билки по целия свят. Някои от билките, които непрекъснато се появяват в подобни списъци са клиновиче, жен-шен и др. Билките, които увеличават броя на Т-лимфицитите, според Чан са:

Panax ginseng
Ganoderma lucidum
Coriolus versicolor
Lentinus edodes
Phaseolus vulgaris
Atracylodes macrocephala
Coix lachlyma-jobi
Polygonatum sibiricum
Asparagus cochinchinensis
Ligustrum lucidum
Epimedium grandiflorum

Списъкът на Дюк за билки, предизвикващи фагоцитоза:

AconitumCynanchumMatricaria
AdinaDaturaMentha
AlliumDiscoreaMorus
AlthaeaDyeraMyroxylum
AngelicaEchinaceaOldenlandia
AraliaEleutheroPanax
AristolochiaEpimediumPersea
AstragalusEucommiaPetiveria
AtractylodesEupatoriumPhytolacca
AucoumeaForsythiaPistacia
BoswelliaGanodermaPlaticodon
ByrsonimaGlycinePolyporus
CanariumGlycyrrhizaPsoralea
CephaelisHedyotisRehmannia
ChrysanthemumHouttuyniaScutellaria
ClastanthusIndigoferaStephania
CodonopsisLentinusStyrax
CommiphoraLigusticumTussilago
CoptisLoniceraUncaria
CurculigoManilkaraVinca

Информация
Заглавие
СПИН. Синдром на придобитата имунна недостатъчност
Автор
Описание
СПИН. Симптоми и причини за болестта. Синдром на придобитата имунна недостатъчност. Лечение и билколечение на СПИН. Лечима ли е болестта СПИН? Колко живеят болните от СПИН?
Share Button

Остави коментар

Вашия имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


8 + = 16

Любопитко © 2010 - 2015 Всички права запазени! Frontier Theme