Дислексия

дислексия

Това е проблем, свързан с нервната система, при който се бъркат думи или букви, обърнати наопаки, или се прескачат при писане, четене или говорене. Например в Английския език се бъркат „d“ и „b“ или „q“ и „р“ и др.

Симптоми: Оставаме с впечатление, че детето не иска да учи в училище. Онова, което в действителност се случва е, че то страда от дислексия и не може да задържи вниманието си повече от 10 – 15 мин. То започва да си играе или се разсейва, което води до проблеми с поведението.

Причините не са известни в дълбочина. Въпреки това, сигурно е, че детето изостава в умственото си развитие. Това нарушение може да бъде провокирано и от липса или недостиг на някои хранителни вещества, като витамините В-комплекс, В1, В5, В6, В12 и С.

дислексияПрепоръчвано лечение: Осигурете на такива деца подходящ хранителен режим, както и упражняване в четене и говорене всеки ден от седмицата, няколко пъти дневно от 10 до 15 минути. Така ще накарате мозъкът им да реагира правилно.
Давайте им храни, които подпомагат мозъчните функции. Ginkgo Biloba усилва циркулацията на кръвта в мозъка, което от своя страна кара мозъка на детето или възрастния човек да работи по-ефективно.
Консултирайте се с вашия лекар!

Препоръчвана дневна дозировка за деца:

Важни добавки:
1. Пчелно млечице: 1 таблетка на ден за деца до 12 години (по 1/3 таблетка, 20 минути преди хранене).
2. Ginkgo Biloba, усилва кръвообращението в мозъка и той работи по-ефективно: 1 таблетка на ден за деца от 6 до 12 години (по 1/3 таблетка преди хранене).
3. Пчелен полен, съдържа всички необходими витамини и минерали: 1 таблетка на ден (по 1/3 таблетка с храната)
4. Мултиминерали, необходими за правилния строеж и функциониране на тялото: 3 таблетки на ден (по 1 таблетка с храната).

Помощни елементи: Лецитин, Тирозин, Лизин

При вземането на Пчелен полен започнете с много малко количество: по-малко от 0,5 г., като постепенно увеличавате дозата, докато организмът Ви привикне. Взимайте го заедно с Алое Вера.

Share Button
Updated: 25/10/2014 — 10:37

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Проверка за спам * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Любопитко © 2010 - 2015 Всички права запазени! Frontier Theme