Апендицит

апендицитАпендицитът е възпаление на апендикса, представляващ тънка тръбовидна торбичка, изпълнена с лимфна тъкан (тъкан, която абсорбира токсините). Апендиксът е разположен в основата на дебелото черво, от дясната страна, под стомаха. Въпреки, че със сигурност не се знае точната му функция в организма, смята се, че той служи за отстраняване на токсичния материал от червата.

Симптоми: Остра болка, която започва близо до пъпа, но скоро се премества вдясно. По-късно могат да се появят гадене и повръщане, загуба на апетит, запек и температура.

Как да идентифицираме апендицита?

Накарайте лицето да легне на леглото, притиснете коремната област с два пръста от дясната страна над слабините (проверка за чувствителност) докато усети болка. След това бързо отдръпнете пръстите си. Ако при това отпускане усети остра болка (рикошираща чувствителност), вероятно става дума за апендисит или перитонит. При липса на болка, повторете опита отляво (в някои случаи червата се раздвижват).

инфектиран апендиксапендиксПрепоръчвано лечение: Предупреждение!
а) Ако симптомите сигнализират апендицит или перитонит, незабавно потърсете медицинска помощ. Може да се наложи операция, за отстраняване на апендикса.
б) Ако изобщо се храните или пиете, правете го много предпазливо.
в) Взимайте природни антибиотици, като Пчелен прополис, за намаляване на инфекцията. Това е много важно, тъй като апендикса може да се спука и инфекцията да премине в чревната тъкан.

Стрийте таблетки прополис и смесете със сок от Алое Вера. Това също помага за контролиране на инфекцията и облекчаване на възпалението. Чесън  и/или Ехинацея могат да помогнат в борбата или да ви предпазят от инфекция. Незабавно потърсете лекарска помощ, тъй като само лекар може да постави точна диагноза за апендицит и да вземе решение дали да се оперира.

Целият материал, съдържащ се в тази публикация, цели единствено осигуряване на образователна информация, а не медицински инструкции. Авторът на този труд не може да бъде подведен под отговорност за съдържанието или информацията в тази тема. За всеки един от случаите, читателят трябва да се консултира със съответния специалист и в никакъв случай да не действа на своя глава. Информацията и мненията са дадени с най-добри намерения от страна на автора. Читателят, който не се консултира с упълномощените медицински лица при предприемането на каквото и да е лечение или при взимането на който и да е продукт, поема всички рискове за щетите и уврежданията, причинени пряко или косвено от информацията в тази тема.

Информация
Заглавие
Апендицит. Възпаление на апендикса
Автор
Описание
Апендицит. Възпаление на апендикса. Симптоми на възпален апендикс. Лечение на възпален апендикс.
Share Button
Няма коментари - Остави коментар

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*


8 × 7 =