Алкохолизъм

алкохолизъмАлкохолизъм: Заболяване, характеризиращо се с хронична, непреодолима и трайна консумация на алкохол, както и прояви на изцяло негативно поведение, когато тази консумация изведнъж бъде прекратена.

Симптоми: Продължителната зависимост от алкохол води до сериозни проблеми с:
панкреаса (остър панкреатит);
черния дроб (цироза);
сърцето;
уринарния тракт;
кожата;
половите органи (импотентност);
стомашно-чревния и храносмилателния тракт;
нервната система (умират нервни клетки).

алкохолизъмНервната система се дестабилизира, което се дължи на факта, че алкохолът елеминира водата в клетките, пораждайки серия от нервни смущения, които често се изразяват в симптоми на депресия и безпокойство, а те от своя страна в по-тежките случаи могат да доведат до Делириум тременс, халюцинации.

бременност и алкохолАлкохолът е субстанция, която използва витамини и минерали в собствения си метаболизъм, а онези, които му липсват, ги взима от тъканите, и така се стига до сериозни нарушения в организма.
Майките, които консумират алкохол по време на бременностите си, оказват неблагоприятно въздействие върху децата си, причинявайки им сериозни физически и психически проблеми.
Алкохолът увеличава риска от спонтанен аборт, забавя развитието на плода, а по-късно води до свръхактивност и раздразнителност на детето.
Ако една бременна жена редовно консумира алкохол, а взима и други стимуланти, зародишът може да се окаже зависим от тези субстанции.

Причини: Наследствени фактори, околна среда, работа, стрес, депресия, безделие, незрялост и самотност.

Препоръчвано лечение за възстановяване от последиците от алкохолизма. Силно се препоръчват контактите с ползващите се с добра репутация:

алкохолизъмИмате ли лош махмурлук?

Препоръчвано лечение: Ако се събудите сутринта, след нощ, през която сте изпили твърде много алкохол, с чувството, че главата Ви ще експлоадира, тук Ви даваме няколко полезни съвета, които да следвате, за да облекчите болката:

За елиминиране на токсичните остатъци от алкохола:
а) Първото нещо, което трябва да направите, е да се опитате да се освободите от алкохола, който все още се намира във вашия организъм. Един вид захар, наречена фруктоза, е от голяма помощ, тъй като тя бързо изгаря алкохола.

Фруктозата се намира в големи количества в някои плодове, а най-вече в пчелния мед. Добра идея е да се пие сок от ябълка или папая, подсладени с мед. Освен това пийте много вода с добавка на Алое Вера гел и нектар. Това е чудесен начин за хидратация на организма и разширяване на артериите и вените в главата. По този начин се намалява налягането, а оттук и болката.

б) Ако сутринта имате много силно главоболие и след като сте пили Алое Вера, опитайте с чай от върба (прави се от кората).
Върбата   е   дърво   от  семейството    на Salicaceous,   което    съдържа    естествена    форма    на салицилова   киселина,   активна  съставка на аспирина.
Можете   да  вземете  и  два  аспирина,  за предпочитане вечерта, преди да си легнете, както и когато се събудите сутринта.

в) Пийте много вода със сок от Алое Вера преди да си легнете и след като се събудите. Това ще ви помогне да се справите с дехидратацията, причинена от алкохола, както и да се чувствате по-добре сутринта.

Всички компоненти, описани в тези страници, са хранителни вещества и добавки, по-голямата част от които са с естествен произход. Доказателствата за заболяванията и тяхното лечение се базират на лични сведения или са взети от библиографски справки.  Те не представляват медицински и официални съвети.
Ако следвате инструкциите и описаното тук лечение, правете го под наблюдението на упълномощено медицинско лице.
Не прекратявайте лечението, ако се лекувате според предписанията на вашия лекар.

Share Button
Updated: 25/10/2014 — 09:38

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Любопитко © 2010 - 2015 Всички права запазени! Frontier Theme